İşin ucunda bir kazancın olduğu bilinse de NFT alıp satmak şüphesiz diğer geleneksel ve kripto alım satımlarına göre daha eğlenceli. Kripto endüstrisinin ve teknolojilerinin her geçen gün daha da popüler bir hal almasıyla NFT sektörüne olan ilgi de bir o kadar artmış durumda. Peki insanlar, pasif gelirlerin yanı sıra son birkaç yılda popülaritesini katlamış olan NFT’lere neden yatırım yapıyor?
Bir metaverse platformu olan Metajuice insanların NFT alım satımlarıyla araştırma gerçekleştirdi. Metajuice tarafından yapılan araştırma sonucu ise platformundaki koleksiyonerlerinin dörtte üçünün itibar, eşsizlik ve estetik için satın aldığını ortaya koydu.
Şu anda mevcut NFT satışları, 2021’de zirve dönemindeki kadar yüksek olmasa da kullanıcıların NFT satın almak için çeşitli nedenler göstermesiyle NFT sektörü hala varlığını sürdürüyor.
Cointelegraph’a yapılan bir duyuruda Metajuice, ekiplerinin NFT alımlarının ardındaki motivasyonları keşfetmek için 6.000’den fazla NFT kullanıcısıyla anket yaptığını açıkladı. Anket sonuçları, araştırmacılar tarafından ortaya konan nedenler arasında, öne çıkmanın ve NFT’leri avatarları olarak kullanmanın NFT satın alımlarının en önemli nedenleri arasında olduğunu ortaya koydu.
Buna ek olarak, katılımcıların yüzde 74’ü NFT alım satımlarını itibar için yaptıkları tespit edildi. Anket katılımcılarının yüzde 13’ü ise NFT’leri gelecekte yeniden satmak üzere satın aldıklarını bildirdi.
“Flexfactor” kullanıcı adında bir anket katılımcısı, benzersizliğin ve farklılık yaratmanın kendisini NFT satın almaya ittiğini söyledi.
Flexfactor, ayrıca konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
“Benimle aynı eşyalara sahip insanlarla karşılaşma olasılığımın daha düşük olması hoşuma gidiyor. Benzersiz olmayı ve öne çıkmayı seviyorum. Bir NFT ile, onunla başka birini gördüğümde, dayanışma gibi hissediyorum.”
Related: SEC yetkilisi: “Emojiler, yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilebilir”
Metajuice’in başkanı John Burris ise dijital öğelerini sergilemek için NFT’lere sahip olmanın katma değer sağladığını söyledi. Burris’e göre, bu durum metaverse’te statü odaklı trendlere ilişkin ortak bir konsept oluşturuyor.