BNB Chain DeFi protokolü LaunchZone’dan 700.000 dolar çalındı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz Finans (DeFi), her geçen gün popüler hale gelmeye devam ediyor. Ancak bir o kadar da dolandırıcı ve hacker’ların popüler durak noktası konumunda. Siber saldırılar bakımından büyük zafiyetleri olan DeFi alanında bir istismar daha meydana geldi. 

LaunchZone’da 700.000 bin dolarlık istismar

BNB DeFi protokolü LaunchZone’dan 700.000 dolar değerinde varlık boşaltıldı. LaunchZone ise bir saldırganın istismar gerçekleştirdiğini iddia etti. 

LaunchZone likidite havuzundaki fonların yüzde 80’inden fazlasının 27 Şubat’ta boşaltılmasının ardından ayrıntılar yetersiz kaldı. Proje, resmi Telegram grubunda bir mesaj yayınlayarak kullanıcıları daha fazla bilgi toplanana kadar token satın almamaları konusunda uyardı:

“LaunchZone, DND hacker’ı tarafından saldırıya uğradı. Ekip durumla ilgileniyor, lütfen bu aşamada token satın almayın. Lütfen sakin olun. Zamanında güncelleme yapacağız.”

LaunchZone’un yerel token’ı LZ’nin değeri, bir dizi farklı blokzinciri araştırmacısından alınanblokzincir verilerine göre, fonların PancakeSwap aracılığıyla takas edilmesiyle yüzde 80’den fazla düştü.

LaunchZone’un Telegram kanalında 44.000’den fazla üyesi ve Twitter’da yaklaşık 275.000 takipçisi mevcut. Proje, Twitter takipçilerine herhangi bir uyarı ya da duyuru yapmadı ve Facebook sayfası Cointelegraph’ın yorum taleplerine henüz yanıt vermiş değil.

Öte yandan BNB Chain ekosistemi geçtiğimiz yıl boyunca siber saldırılar ve istismarlarla boğuştu. BNB Zinciri, Ekim 2022’de 100 milyon dolarlık bir istismarın kurbanı oldu ve bu da hard fork ile sonuçlandı. Söz konusu saldırıda ise saldırganlar, zincirler arası bir sistem açığından faydalanmıştı.

Web3 altyapı şirketi Jump Crypto ise şubat ayında BNB Chain ekibine kritik bir güvenlik açığı tespit etti. Bu açık, bir hacker’ın kötü niyetli transferler yoluyla sınırsız miktarda token basmasına olanak sağlayabilirdi. Ne var ki BNB ekibi, duruma zamanında el atarak güvenlik açığı daha geniş kitlelere duyurulmadan önce yamalamayı başardı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BNB Chain DeFi protokolü LaunchZone’dan 700.000 dolar çalındı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!