Fed başkan yardımcısı Brainard, Ulusal Ekonomi Konseyi’nin başkanlığına atandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, yaşanan tartışmaların ardından Ulusal Ekonomik Konseyi’nin başkanlığına atandı.

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, Ulusal Ekonomi Konseyi’nin başkanlığına seçildi ve böylece ABD Başkanı Joe Biden’ın en büyük ekonomi danışmanı oldu. Brainard, yeni görevinde Biden yönetiminin İki Partili Altyapı Yasası ile CHIPS ve Bilim Yasasını içeren milyarlarca dolarlık ekonomi gündeminin uygulanmasını denetleyecek.

Brainard, kısa bir süre içinde görevi bırakması beklenen Brian Deese’in yerini alacak. Atama, Biden yönetiminin yaklaşan bir borç limiti konusu ve Fed’in enflasyonu düşürmek için mücadele ettiği zorlu ekonomik koşulların ortasında geldi. Brainard, Fed faiz oranlarını yükseltirken, konuya olan ılımlı yaklaşımı ile biliniyordu.

2014 yılında Fed’e katılan Brainard, geçtiğimiz Nisan ayında başkan yardımcığı görevini üstlendi. Normalde 2026 yılına kadar göreve devam etmesi bekleniyordu.

Brainard, CBDC ve stablecoin regülasyonuna ilişkin araştırmaları da destekledi. Geçtiğimiz Mayıs ayında CBDC’ler ile ilgili bir emsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi duruşması öncesinde hazırlanmış bir açıklamada şunları söyledi:

“Gelecekteki bazı durumlarda, CBDC, dijital finansal ekosistemde bir merkez bankası yükümlülüğü sağlayarak stablecoin’ler ve fiat paralarla bir arada bulunabilir ve bir tamamlayıcı görevi görebilir”

Brainard’ın bu açıklaması, Cumhuriyetçi milletvekillerini oldukça etkiledi. Komitenin 24 Cumhuriyetçi üyesi, Fed’in bir CBDC’nin piyasaya sürülmesiyle “dijital varlıkların ve diğer özel sektör yenilikçi ödeme yöntemlerinin kullanımını azaltmayı” isteyip istemediğini sorgulamaya başladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Fed başkan yardımcısı Brainard, Ulusal Ekonomi Konseyi’nin başkanlığına atandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!