Fed yetkilisi, kripto sektörünün potansiyelinden söz etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed yetkilisi Christopher Waller, dağıtılmış defter teknolojisi, akıllı sözleşmeler ve tokenizasyon ile ilgili övgülerde bulundu.

Waller, tüm bu övgülere karşın kripto varlıklara olan tavrını değiştirmedi. 

Federal Rezerv Kurulu Başkanı Christopher Waller, katılmış olduğu konferansta, kripto para ekosistemini oluşturan parçaların eşit olmadığını ifade etti. 

Waller, “Dijital Para, Merkezi Olmayan Finans ve Kripto Bulmacası” konferansında söz aldı. Fed yetkilisi, akıllı sözleşmeler, tokenizasyon ve blockchain teknolojisinden ayrı ayrı söz etti.

Waller, kripto teknolojisinin daha genüş uygulama alanına odaklandı. Dağıtılmış defter teknolojisinin “çok çeşitli veri yönetimi sorunlarına” uygulanmasına ilişkin araştırmaların devam ettiğine dikkat çekti.

“Bu teknolojik gelşmeler henüz emekleme aşamasındayken, kripto ekosisteminin ötesinde, diğer sektörlerde de üretkenlik artışlarına yol açabilecek potansiyel uygulamalara sahipler”

Konuşmasının büyük bölümünü kripto sektörüne ayıran Waller, yeniden bu varlıkların gerçek bir değeri olmadığıı söyledi.

“Ya bir gün bu varlıklar ile ilgili inançlar değişirse ve ben gelecekte birinin bu varlık için bana para ödeyeceğine inanmazsam? O zaman bunun için hiçbir şey ödememeliyim. 

Kripto varlıkları satın alırsanız ve bunlar bir noktada sıfıra inerse lütfen şaşırmayın ve vergi mükelleflerinin kayıplarınızı kamulaştırmasını beklemeyin”

Waller, son derece sofistike olan kurumsal yatırımcıların dahi kripto kışı esnasında para kaybettiğini söyledi.

Waller’a göre potansiyel kripto para düzenlemeleri, kripto ekosisteminin olumlu özelliklerini ve inovasyonunu engellemeden kripto varlıklar ile risklerin azaltılmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Fed yetkilisi, kripto sektörünün potansiyelinden söz etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!