yatırım danışmanlarını inceleme altına altı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC), sonunda bu da oldu dedirtecek bir hamle geldi. Geçtiğimiz yıldan bu yana kripto endüstrisinde pek çok şirketi soruşturma altına alan SEC, yaptırımları aracılığıyla birtakım düzenleyici çerçeveler uygulamaya çalışmıştı.

SEC, şimdi ise ABD’nin en popüler ve geleneksel Wall Street yatırım danışmanlarını soruşturuyor. SEC’in yatırım danışmanlarını inceleme altına almasının sebebi ise müşterilerine uygun niteliklere sahip olmadan dijital varlık saklama hizmeti sunup sunmadıkları. 

SEC’in Wall Street incelemesi çok önceden başlamıştı

Reuters tarafından yayınlanan bir haber, SEC’in bu araştırmalarının birkaç aydır devam ettiğini, ancak FTX’te meydana gelen çöküşün ardından, çalışmalarını daha da hızlandırdığını ortaya koydu. 

Ne var ki SEC’in Wall Street yatırım danışmanlarını incelemeleri kamuya açık bir şekilde yürütülmediği için daha önce bilinmesinin imkânı bulunmuyordu. 

Paylaşılan raporlara göre SEC’in amacı, kayıtlı yatırım danışmanlarının müşteri kripto varlıklarının gözetimi ile ilgili kural ve düzenlemeleri karşılayıp karşılamadığını öğrenmek. 

Ayrıca ABD yasaları gereği, yatırım danışmanlığı şirketlerinin, 1940 Yatırım Danışmanları Yasası’nda belirtilen saklama önlemlerine uymanın yanı sıra müşterilere saklama hizmetleri sunmak için nitelikli olmaları gerekir. 

Ne var ki Cointelegraph, daha net bir bilgi almak adına SEC’ ile iletişime geçti, ancak hemen yanıt alamadı. 

If adopted, our best ex rule would help ensure that brokers have policies & procedures in place to uphold one of their most important obligations: to seek best execution when trading securities, whether equities, fixed income, options, crypto security tokens, or other securities. pic.twitter.com/gZdIEcNbVY

— Gary Gensler (@GaryGensler) January 24, 2023

Ayrıca, ortaya çıkan bilgiler ışığında, SEC’in kripto varlık soruşturmalarında geleneksel şirketlere de göz açtırmadığı fark edildi. 

Wall Street Blockchain Alliance (WSBA), dijital varlıklarla ilgili olarak “Saklama Kuralı” için hangi potansiyel değişikliklerin geçerli olduğu konusunda netlik aramak için SEC’e bir mektup yazdı. 

AWSBA’nın altı üyesi tarafından SEC’e dijital varlık saklama kuralları konusunda düzenleyici netlik arayan bir mektup. Kaynak: SEC.

Cointelegraph, ayrıca WSBA ile de iletişime geçti, ancak ne SEC’ten ne de kendilerinden bir yanıt alamadı. 

Öte yandan SEC, geçtiğimiz yıl boyunca kriptolara ilişkin çalışmalarını tüm hızıyla devam ettirdi. SEC, Mayıs 2022’de “Kripto Varlıklar ve Siber Birimi”ni tam teşekküllü hale getirdi.  

Son olarak şu anda Ripple ile hala devam eden davasının yanı sıra SEC, FTX’te meydana gelen çöküşün ardından, borsa ve eski kurucusu Sam Bankman-Fried ile ilgili soruşturma ve incelemelerini sıkılaştırmış durumda. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
yatırım danışmanlarını inceleme altına altı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!