“2022 yılından çıkarılması gereken dersler var”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) üyesi Hester Peirce, kâbus gibi geçen 2022 yılının ardından, kripto endüstrisinde çıkarılması gereken dersler hakkında konuştu. Buna ek olarak Pierce, yatırıcıların, kripto varlıkların gerçekte ne olduklarını anlaması gerektiğini düşünüyor. 

Digital Assets at Duke Konferansı’nda konuşma yapan SEC üyesi, 2022 yılında yaşanan çöküşlerden çıkarılması gereken derslere vurguda bulundu. Pierce, 2022’yi hem kripto endüstrisi hem de düzenleyici eksiklikler bakımından korkunç bir yıl olarak nitelendirdi. Ancak SEC üyesi, geçtiğimiz yıl pek çok zorluktan değerli çıkarımlar yapılabileceğinin de altını çizdi. 

“Çıkarmamız gereken ders, teknolojinin gerçekten gelişiminin zaman aldığı ve potansiyelini gerçekleştirmek için genellikle diğer alanlardaki gelişmelerle senkronize çalışması gerekiyor.” 
SEC üyesi Hester Pierce, kripto teknolojilerini savundu

Buna ek olarak SEC üyesi, kripto paraların yalnızca alım satım yoluyla kâr edilebilecek varlıklar olarak görülmemeleri gerektiğini vurguladı. Pierce, kripto varlıkların altında yatan teknolojinin önemine dikkat çekti. Hester Pierce, söz konusu teknolojinin, aynı zamanda bir güven oluşturma konusunda da büyük rol oynadığını belirtti. 

İnsanların genellikle, bir problem ile karşılaştıklarında merkezi aracılara ve hükümetlere başvurduklarını söyleyen SEC üyesi, kriptoların altında yatan teknolojinin, pek çok sorunu çözebileceğini kaydetti. Pierce’a göre bu teknoloji, şifreleme bilimi, blokzincir ve sıfır bilgi kanıtları teknolojik anlamda yeni çözümler sunuyor. 

‘Tüm çözümler, düzenleyicilerden beklenmemeli’

SEC üyesi Hester Pierce’ın değinmek istediği bir diğer konu ise düzenleyici çerçeveler idi. Pierce’a göre, kriptonun geleceğine gerçekten inanan insanların, düzenleyicilerden sorunu çözmesini beklememeleri gerekiyor. Bunun yerine SEC üyesi, zararlı uygulamaları ortadan kaldırmak ve sektördeki olumlu davranışları daha fazla teşvik etmek için harekete geçilmesi gerektiğine vurguda bulundu. 

Hester Pierce, ayrıca kriptoların değerinin yükselip ya da düşeceğinin sektördeki insanlara bağlı olduğuna inanıyor. Pierce, “Kriptoların değerinin artırılması öncelikle endüstrideki geliştiricilere bağlı, benim gibi düzenleyicilere değil. Bizler, kripto geliştiricileri kadar teknolojik bilgilere sahip değiliz” ifadelerine yer verdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
“2022 yılından çıkarılması gereken dersler var”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!