Haftanın verileri ne ifade ediyor? Bitcoin yükseliş yaşayabilecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto kışı olarak adlandırılan 2022 yılı sonrası piyasalar 2023’e moralli başladı. Son 30 gün içinde Bitcoin ve Ethereum yüzde 30’un üzerinde getiri sağladı. Bu getirinin altında yatan en büyük temel ise ABD’nin resesyona girmeyeceği ve Fed’in tavan faiz oranına yaklaşarak daha fazla piyasayı sıkmayacak olmasıydı. Her ne kadar Bitcoin-Nasdaq korelasyonu zayıflasa da ABD’nin 2023 yılında derin bir resesyona girebileceği ve sonrasında ise yumuşak iniş senaryolarının konuşulmaya başlanmasıyla aşırı satıldığı düşünülen Bitcoin’e talep yığılması oluştu. Bu hafta Çin ‘Tavşan’ yeni yılına girdi ve hafta boyu tatilde olacak. Çin kültürüne göre Tavşan; uzun ömür, barış ve refahın sembolüdür. Tüm yeni yıl umutlarıyla, bu yıl yaraları sarıp, toparlanmaya başladığımız bir yıl görmek istiyoruz.
ABD’nin temel yönde beklenildiği gibi ekonomide daralma yaşamayacağı ana fikir oluştursa da bu hafta veri takviminde ABD büyümesinin ilk okuması yayımlanacak. Genel hatları ile haftanın veri takvimine baktığımızda;

24 Ocak Salı günü Euro Bölgesi ve ABD’den imalat PMI verileri gelecek. İmalat PMI verileri anket yöntemine dayalıdır ve önceki ayın son 15 günü ile mevcut ayın ilk 15 gününü aldığı için hızlı okuyan ve direk sektörden gelen verilerdir. Her iki tarafta da imalata yönelik PMI verileri büyümenin alt göstergeleri olduğu için yakinen takip edilecek. Aynı zamanda yine Salı günü ABD’de 2 yıllık tahvil ihraç edilecek. Enflasyon beklentileri, kısa vadeye ilişkin büyüme riskleri ve Fed’in bunlara karşılık hamlelerine dair beklentiler 2 yıllık tahvilin faizlerine sirayet eder. Bu nedenle ihalede gerçekleşen faiz tutarı FOMC öncesinde önemli olacak.

26 Ocak Perşembe günü ise ABD’den dayanıklı tüketim mal siparişleri, yeni konut satışları ve en önemlisi de 4.çeyreğe ilişkin büyüme verileri gelecek. ABD’nin 4.çeyrekte %2,5 büyümesi beklenirken, bir önceki çeyrek %3,2 büyümüştü. ABD büyümesine dair yazının başında da değindiğim üzere verinin resesyona işaret etmemesi halinde fiyatlar bazında kripto paralara olumlu yansıyacaktır. Ekonominin daraldığı ortamda yatırım yapmak güçleşeceğinden beklentilere paralel gelmesi olumlu olacaktır.

27 Ocak Cuma günü ise ABD tarafında kişisel tüketim harcamaları açıklancak olup, Fed’in takip ettiği enflasyon verisi olacağından yine 1 Şubat toplantı kararında etkili olabilir.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; 21.350 seviyesinin kırılmasının ardından alım ivmesinin bir kez daha onaylandığını görmüş olduk. Bu hafta sona erecek opsiyonlarla birlikte short pozisyonlarının tasfiye olması fiyata olumlu yansıyabilir. Bitcoin, geçen yılın kasım ayında gördüğü 69.000 rekor seviyesinden bu yana alçalan trend eşliğinde tam bir yıldır düşüşteydi. Yeni gelen yükseliş ivmesi ile birlikte bu trend de kırılmış oldu ve bir satış baskısı daha kırılmış oldu. Alçalan trende değdiğimiz nokta 22.300 ve bu nedenle de eğer 22.300 üzerinde destek kurabilmesi durumunda Bitcoinde 24.600 bölgesine doğru atakların kısa süreli gelebileceğini ve 20.000 üzerinde dengelenmek isteyebileceğini düşünüyorum.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Haftanın verileri ne ifade ediyor? Bitcoin yükseliş yaşayabilecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!