Cardano node’larının yüzde 50’si çevrimdışı oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano stake havuz operatörü (SPO), node’larının yüzde 50’si geçtiğimiz hafta sonu çevrim dışı oldu. 

Input Output Global stake havuz operatörü tarafından gelen bir açıklamaya göre, sistemde meydana gelen bir aksaklık sebebiyle Cardano node’larının yüzde 50’sinin kesintiye uğrayıp yeniden başlatılmasına sebep oldu. 

Last night during the anomaly on the #Cardano network, the entire network did not go down. There was a brief period of degradation. Most nodes impacted had gracefully recovered. No network restart was required. pic.twitter.com/FupQXk2otV

— Rick McCracken DIGI (@RichardMcCrackn) January 22, 2023

Açıklamada, node’da meydana gelen kesintin, iki ayrı reaksiyona neden olan anomali tarafından meydana gelmiş olabileceği belirtildi. 

Ne var ki Cardano node’larında meydana gelen anlık kesinti, daha sonrasında dış müdahaleye gerek kalmadan kendi kendine düzeldi. Yapılan açıklamalarda node tasarımları ve muhtemel kesintiler ele alındı. Ancak tasarlanan sistemlerin ise beklendiği gibi tepki verdiğinin de altı çizildi. 

8300569 ve 8300570 blokları arasında meydana gelen kesinti sırasında, blok üretimlerinin, kesinti esnasında yalnızca yavaşladığı, ancak üretimlerin kesintisiz bir şekilde devam ettiği bildirildi. 

“Çoğu node, kesinti esnasında otomatik olarak kendi kendine kurtuldu.” 
Cardano node’larındaki kesintinin sebebi hala bilinmiyor

Haberin yazıldığı yayın saati itibarıyla, kesintiye neden olan şeyin ne olduğu hala tespit edilmiş değil. Ancak Cardano ekibi hala arrştırmaya devam ediyor. 

Ekip tarafından yapılan resmi duyuruda ise “Cardano node’larında meydana gelen kesintinin sebebini araştırıyoruz. Düzenli denetim prosedürlerimizin yanı sıra daha fazla kayıt önlemi de almaya başladık” ifadelerine yer verdi. 

İlginizi çekebilir: Cardano’nun yeni algoritmik stablecoin’i için tarih verildi!

Node Shark ve Cardano SPO’nun kurucu ortağı Tom Stokes da kesintiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Stokes, Cardano node’larının yarısının kesinti sırasında etkilendiğini belirtti. 

Stokes, ayrıca konuyu ele alırken bir grafik de paylaştı. Grafik üzerinden açıklamalarına devam eden Cardano SPO kurucu ortağı, ağ senkronizasyonunda meydana gelen düşüşün ardından yüzde 100’ün yüzde 40’lara kadar düşüş yaşadığını kaydetti. 

A few hours ago over half of all #Cardano nodes went offline. This is why decentralization matters. pic.twitter.com/NXDVyKy8ep

— Tom Stokes (@eUTxO_pro) January 22, 2023

Yüzde 40 seviyelerine kadar düşüş yaşayan ağ senkronizasyonu sonrasında yüzde 87’ye kadar geri yükseldi. Ancak yüzde 100 seviyelerine geri dönmesi biraz zaman aldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Cardano node’larının yüzde 50’si çevrimdışı oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!