FTX ile bağlantısı olan Moonstone Bank, kripto defterini kapatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adeta bir destana dönüşen FTX çöküşü, tabiri caiz ise kripto endüstrisini yerle bir etti. Söz konusu çöküşle birlikte yalnızca yatırımcılar kayıp yaşamakla kalmadı, aynı zamanda pek çok şirket piyasadan büyük bir sille yedi. Kimi kripto şirketleri likidite sorunları nedeniyle iflas başvurularında bulunurken, kimileri de milyarlarca dolar değerindeki varlıklarının FTX borsasında sıkışıp kalmasına isyan etti. FTX’ten etkilenen şirketlerin arasında Moonstone Bank de yer alıyordu. 

FTX’le ilişkisi olan Washington eyalet bankası Moonstone Bank, kriptolarla olan defteri tamamen kapatacağını ve geleneksel bir banka olarak kendi misyonuna döneceğini açıkladı. Kripto alanından çıkacağının altını çizen Moonstone, daha önceleri Alameda Research’ten 11,5 milyon dolarlık yatırım almıştı. 

18 Ocak tarihli bir açıklamasında banka, stratejisindeki değişikliğe, pek çok etkenin neden olduğunu bildirdi. Şirket, kripto endüstrisinde son dönemlerde yaşanan olaylar ve kripto varlık şirketlerini çevreleyen, ancak net bir düzenleyici çerçevenin olmamasını sebep gösterdi.

Bankanın köklerine dönme girişiminin bir parçası olarak şirket, artık Moonstone Bank adını kullanmayacağını açıkladı. Banka, Moonstone Bank yerine Farmington State Bank ismini kullanacağını söyledi. Farmington State Bank ismi ise yerel toplulukta 135 yıldır biliniyor. 

Stratejik bir değişikliğe giden banka, yerel bankacılık müşterilerinin hizmetlerde herhangi bir kesinti yaşamayacağının altını çizdi. Söz konusu değişikliğin ise önümüzdeki hafta yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Moonstone Bank, FTX yüzünden düzen değiştiriyor

Her ne kadar banka, yeni bir strateji oluşturma ve isim değişikliğine gitmenin bir parçası olarak FTX’in çöküşünden bahsetmese de olayların FTX ile bağlantılı olabileceği düşünülüyor. 

Moonstone Bank’ın 2020 yılında başka bir FTX bankacılık ortağı olan Deltec’in Bahamalar merkezli başkanı Jean Chalopin tarafından satın alındığı iddia edildi. Chalopin ise Moonstone’u kripto odaklı bir finansal hizmetler şirketine dönüştürmek için Ocak 2022’de Alameda Research’ten 11,5 milyon dolarlık bir yatırım aldığı kaydedildi. 

İlginizi çekebilir: Silvergate, 8,1 milyon dolarlık zararını kapatmak için kolları sıvadı

Öte yandan Moonstone Bank’in, bahsi geçen olayların ışığında FTX çöküşünden etkilenen şirketlerin giderek büyüyen listesinde yer alabileceği söylenebilir. 

FTX çöküşünden etkilenen tek banka yalnızca Moonstone değildi. 5 Ocak tarihinde Cointelegraph Türkiye tarafından da bildirildiği üzere FTX krizinin Silvergate Bank’in dengelerini bozmasına ve şirketin varlıklarını zararına satmasına neden olduğu bildirildi. Buna ek olarak Silvergate, 8,1 milyar dolarlık para çekme işlemlerini karşılamak için personelinin yüzde 40’ını işten çıkardı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
FTX ile bağlantısı olan Moonstone Bank, kripto defterini kapatıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!