Seul Büyükşehir Hükümeti, Güney Kore başkenti sakinlerinin şehir hizmetlerine sanal bir ortamda erişmesine olanak tanıyan Metaverse Seoul projesini başlattı.
Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon, 16 Ocak’ta yaptığı açıklamada projenin beta testinden sonra Metaverse Seoul’ün ilk aşamasının başlatıldığını duyurdu. Belediye başkanı ayrıca çevrimiçi ortamın, başkentin vatandaşları için bir iletişim yeri olacağını ve Seul’ün birçok cazibe merkezini sanal olarak ziyaret etmelerini, resmi belgelere erişmelerini, bazı şikayetlerde bulunmalarını ve belediye vergi beyannamesiyle ilgili soruların yanıtlarını almalarına olanak tanıyacağını söyledi.
‘메타버스 서울’ 내놓은 오세훈 “독자적 구축이 바람직” https://t.co/7D6Jqmojni
PK되면 갓겜될 듯 pic.twitter.com/s6ovgnDOQl
— 돌으 (@fangdor) January 16, 2023
Şehir hükümetinin, metaverse projesinin ilk aşaması için 1,6 milyon dolara denk gelen yaklaşık 2 milyar won harcadığı bildirildi. Oh, ikinci aşamanın ise Metaverse Seul’ü şehir ofislerine şahsen gidip gelmekte sorun yaşayan yaşlı vatandaşlar için daha erişilebilir hale getirmeyi içereceğini belirtti. Statistica’nın verilerine göre, 2022 itibariyle Güney Kore nüfusunun yüzde 17’sinden fazlasını 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar oluşturuyordu.
Dünyanın en yüksek internet bağlantı hızlarından birine sahip olan Güney Kore, sektör büyümeye devam ettikçe metaverse ve blokzincirinin benimsenmesiyle ilgili bazı girişimlere öncülük etti. Busan şehri, FTX’in kasım ayındaki çöküşünden önce FTX ile işbirliği içinde bir kripto borsası kurma planlarını duyurmuştu, ancak yerel yönetim sonradan küresel merkezi borsa ortaklarının çoğunu bıraktı.
Facebook’un Ekim 2021’de Meta olarak yeniden markalaşmasından sonra birçok şirketin sanal ofis açma planlarını duyurmasıyla metaverse’e olan ilgi giderek arttı. Diğer taraftan kripto piyasasının çökmesinin yanı sıra FTX, Voyager Digital ve Celsius Network gibi büyük platformların düşüşü 2022’de benimsenmeyi yavaşlatmış gibi görünüyor.