Luna Foundation Guard (LFG) rezervlerinde son durum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2022 kripto sektörü için deyim yerindeyse bir hayatta kalma savaşı gibi geçti. Her ne kadar ilk 2 çeyrekte hem DeFi, heme piyasa hem de NFT’lerde büyüme ivmesi rekor imzaları ile dolu olsa da devamında bu performans korunamadı. Bunun arkasındaki en büyük sebeplerden biri de şüphesiz Terra ekosisteminde yaşanan çöküştü.

Günümüz Terra Classic ağının algoritmik stablecoin’i USTC, destekçi coin’i LUNC tarafından destekleniyordu. Sistem basit bir şekilde fiyat arbitrajının dengelenmesi için bir algoritma üzerinden satışlar gerçekleştiriyordu. Ancak LUNC üzerinde yaşanan dengesiz düşüş, tüm sistemin yıkılması ile sonuçlandı.

LUNC fiyatında yaşanan düşüşü dengelemek için fazlaca USTC satıldı. Satış düşüş getirdi ve bu satışı dengelenmek için daha fazla LUNC basıldı sonu ise kaçınılmaz bir ölüm oldu. Bu noktada akıllara Terra’nın rezerv kolu Luna Foundation Guard (LFG) rezervlerinde tutulan Bitcoin’ler geldi. Öyle ki kriz öncesi LFG’de o günün fiyatı ile 3.5 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) rezervi bulunuyordu. Bu veriye  BNB, AVAX ve USDC rezervi dahil bile değil.

İlk etapta LFG herhangi bir Bitcoin (BTC) satışı yapmadı ve bu veriler herhangi bir şekilde paylaşılmadı. Devamında ise Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon’un isteği üzerine LFG cüzdanlarından yeni bir adrese iki işlemle 1.7 milyar dolarlık varlık gönderildi.

Veri analiz şirketi Elliptic ağ üzerinde gönderilen işlemi takip ederek birkaç saat içinde tüm tutarın Gemini borsasına taşındığını ortaya çıkardı. Sonrasında ise varlıkların izlenmesi mümkün olmadı.

Kalan BTC rezervlerinin ise 10 Mayıs’ta Binance borsasına taşındığı belirtildi. Devamında ise bu varlıkların nasıl kullandığı hâlen bilinmiyor. Ancak 30 Mayıs 2022’de Glassnode tarafından paylaşılan verilere göre, gönderilen 80.724 BTC’nin adresinde 100’den az Bitcoin bulunduran kuruluşlarca alındığını belirtildi.

Luna Foundation Guard (LFG) rezervleri Haziran 2022’den beri neredeyse hiç değişmedi

Luna Foundation Guard (LFG) rezervlerinin anlık olarak takip ediliği DataStudio’ya baktığımızda şu anda 76.94 milyon dolarlık varlığın rezervlerde tutulduğunu görüyoruz.

Bu varlıkların yüzde 49.2’si USTC olarak tutulurken, yüzde 30.5’i AVAX (1.97 milyon) olarak tutuluyor.  

Rezervlerde yer alan BNB oranı yüzde 13.3 iken, Bitcoin (BTC) oranı yüzde 6.8 ile 313 BTC seviyesinde.

Ağ üzerindeki verilere göre LFG’nin rezervleri hâlen aktif ve satım işlemleri gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Ancak 4 Mayıs 2022’deki 4 milyar dolarlık servet ile kıyaslandığını kaybın ne denli büyük olduğunu görebilmek mümkün. Bu işlemleri kimin gerçekleştirdiği, nereye aktardığı ne ve için kullandığı ise bir başka merak konusu.

Son olarak Terra’nın arkasındaki isim Do Kwon’un ise kırmızı bülten ile aranmaya devam ettiğini belirtelim. Kısa bir süre önce Sirbistan’da olduğu ortaya çıkan Do Kwon’un bu minimal harcamaların arkasındaki kişi olduğu iddialar arasında yer alıyor. Ancak kesin bir bilgi henüz edinilebilmiş değil. 

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Luna Foundation Guard (LFG) rezervlerinde son durum
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!