235 milyon Twitter kullanıcı verisinin satıldığı iddia edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter özellikle Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın 44 milyar dolara kendisini satın alması üzerine sık sık gündeme gelmişti. Özellikle Musk’ın platform üzerinde hızlı bir şekilde yaptığı radikal değişiklikler, birçok kesmin tepkisini toplamıştı. Ancak son yaşana gelişme, tüm bu değişiklikleri unutturacak cinsten. 

Öyle ki 30 Aralık 2022’de BBC, Twitter’ın 400 milyon kullanıcısının verilerinin çalındığı belirtilmiş, konu hakkında soruşturma yapıldığının altını çizmişti.

Son olarak ortaya çıkan gelişmeler göre Twitter’ın 235 milyon kullanıcısının verileri, yaklaşık olarak 2 dolara satışa çıktı.

235 milyon Twitter kullanıcı verisinin 2 dolardan satışa sunulduğu iddia edildi

Twitter’ın 2022’nin son günlerinde yaşadığı veri ihlalı iddiları, bugün yeni bir boyuta ulaşmış durumda. The Washington Post’un paylaştığı son gelişmelere göre, 235 milyon kullanıcı verisi saldırganlar tarafından satışa sunuldu. CertiK, satışa sunulan veriler arasında kullanıcıların kayıtları ve e-posta adresleri, bir hacker forumu Breached üzerinden yaklaşık 2 dolara satışa sunulduğunu iddia etti.

İddialara göre Breached üzerinde gerçekleşen veri satışı ilk olarak İsrailli güvenlik şirketi Hudson Rock’ın kurucu ortağı Alon Gal tarafından fark edildi. Gal konu üzerindeki tespiti hakkında şunları söyledi:

“Bu veritabanı bilgisayar korsanları, siyasi bilgisayar korsanları ve tabii ki hükümetler tarafından mahremiyetimize daha fazla zarar vermek için kullanılacak” 

Bununla birlikte satışa sunulan verilerin 2021’ın sonlarına kadarki dönemi kapsadığı ve belirtilirken, Twitter’ın bu açığı Ocak 2022’de bug bounty etkinlikleri sayesinde öğrendiği belirtildi.

The Washington Post’a göre geçtiğimiz Temmuz ayında, 5.4 milyon Twitter hesap verisi, ilgili e-posta ve telefon numaralarını sattığı da tespit edildi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
235 milyon Twitter kullanıcı verisinin satıldığı iddia edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!