Rusya Merkez Bankası’ndan kriptoların ülkedeki serbest dolaşımına ret!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, kripto para birimlerinin ülkedeki kullanımlarına izin vermeyi değerlendirmeye hazır olduklarını belirtti. Ancak yalnızca yasal bir deneyin parçası olarak. 

Nabiullina, 16 Aralık’ta Rusya Merkez Bankası basın toplantısında, “Ülkedeki yetkili bir kuruluş aracılığıyla yapılan işlemleri deneysel bir yasal rejimin parçası olarak değerlendirmek mümkündür ancak bu, ilgili bir yasa gerektirecektir” açıklamalarında bulundu. 

Nabiullina, Rusya Merkez Bankasının kriptoya karşı öncelikli itirazının her zaman bir ödeme aracı olarak kullanılamayacağı olduğunu vurguladı. Nabiullina, ayrıca kripto piyasasının oldukça değişken olduğundan merkez bankasının yatırımcıların korunmasından endişe duyduğunu da sözlerine ekledi. 

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Alexey Zabotkin ise, Rus vatandaşının kriptoya yatırım yapmasını resmen yasaklamasa da merkez bankası kriptonun kitlesel olarak benimsenmesinin kaçınılmaz ve bir ödeme yöntemi olarak kullanılmasına yol açacağına inanıyor. Zabotkin, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Kripto paraların dolaşımlarına ülke içerisinde serbest bir şekilde izin verirseniz, o zaman kaçınılmaz olarak mülkiyetin de genişlemesiyle bir ödeme aracı olarak daha yaygın bir şekilde kullanılmasına izin vermiş olursunuz. Bunu önlemek ise imkansıza yakın olacaktır.”

Son haberler, merkez bankasının ülkedeki kriptoların bir yatırım aracı olarak benimsemelerine karşı neden negatif bir yaklaşım sergilediğine bir nebze de olsa netlik getirmiş durumda. 

Rusya’nın en büyük kripto yasası Dijital Finansal Varlıklar Üzerine, 2020 yılında Bitcoin (BTC) kripto paraları ödemelerde kullanıldıkları için resmi olarak yasaklamıştı. Söz konusu yasanın, vatandaşların kriptoya yatırım yapmasını engellemediğini, ancak ülkedeki kripto borsalarının ise düzenlenmemiş şekilde kaldıklarını da eklemekte fayda var. 

Related: Bank of Russia wants to ban miners from selling crypto to Russians

Her ne kadar Rusya Hükümeti Rus vatandaşlarının yerel olarak Bitcoin gibi merkeziyetsiz finans araçlarını kullanmasına izin vermeye istekli olmasa da kendisi ölçekte merkeziyetsizliğin faydalarından da yararlanmak istiyor gibi görünüyor. Öte yandan Başkan Vladimir Putin, geçtiğimiz kasım ayında küresel finansal ödeme sistemlerindeki tekeli eleştirerek bağımsız, blokzinciri tabanlı bir yerleşim ağı çağrısında bulunmuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Rusya Merkez Bankası’ndan kriptoların ülkedeki serbest dolaşımına ret!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!