Oxford Dictionary, Yılın Kelimesi Olarak “Goblin Modu”nu Seçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, covid-19 salgını ve kripto kışı, 2022’yi şekillendiren önemli olaylardan sadece birkaçı. Küresel halk, yukarıda belirtilenlerin hepsine aktif olarak katkıda bulunmuştur. Oxford University Press, metaverse üzerinde yılın kelimesi olarak “Goblin Modu”nu belirledi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Goblin Modu Taçları 2022

“Tipik olarak sosyal normları veya beklentileri reddedecek şekilde, özür dilemeden kendini beğenmiş, tembel, pasaklı veya açgözlü bir davranış türü” anlamına gelen “Goblin Modu” terimi, yılın ilk popüler kelimesi seçildi.

Oxford sözlük bilimcileri tarafından üç geçerli seçenekten biri olarak seçildi. Ayrıca son iki etiket ise “Metaverse” ve “#IStandWith”dir. İlk olarak 2009 yılında Twitter’da görülen Goblin Modu, bir sosyal medya fenomeni haline geldi ve gazete ve dergilerde yerini aldı.

Sonraki aylarda, birkaç ülkede covid tecrit kısıtlamaları hafifledikçe ve insanlar evlerini daha sık terk ettikçe, kelime önem kazandı. Ayrıca “Normal hayata” dönme fikrini reddedenlerin yaygın duygularını aktardı.

Kısa süre sonra, sosyal medyada sergilenen, giderek imkansızlaşan estetik standartlara ve sürdürülemez yaşam tarzlarına başkaldıran bireyler bunu benimsedi. Dünyanın dört bir yanından 340.000’den fazla İngilizce konuşan kişi oy kullandı.

318.956 oy veya toplamın %93’ü ile Goblin modu ezici bir farkla kazandı. İkinci, 14.484 oyla metaverse oldu, onu 8.636 oyla #IStandWith izledi.

Oxford Languages’in başkanı Casper Grathwohl, kendisinin ve meslektaşlarının sürece halkın dahil edilmesinin takdir edileceğini umduklarını belirtti. İlginç bir şekilde, katılım düzeyi karşısında çok şaşırdılar.

Goblin Modu Dünyanın Mevcut Normalliğini Temsil Eder

Birçoğumuzun ara sıra biraz goblin gibi hissettiği göz önüne alındığında, bu argümanı çürütmek zor olabilmektedir. Vax terimi, bir koronavirüs aşısının bulunmasının ardından aşılara olan ilgiyi yansıtmak üzere 2021’de seçilmiştir. Casper Grathwohl açıklıyor:

“Az önce yaşadığımız yıl göz önüne alındığında, “Goblin Modu” bu noktada biraz bunalmış hisseden hepimizde yankılanıyor. Her zaman Instagram ve TikTok yayınlarımızda sunmaya teşvik edildiğimiz idealize edilmiş, düzenlemesini yaptığımız benlikler olmadığımızı kabul etmek bir rahatlama. Bu, kullanıcıların düzenlenmemiş benliklerinin görüntülerini paylaştığı, genellikle goblin modunda rahatına düşkün anları yakaladığı BeReal gibi platformların çarpıcı yükselişiyle kanıtlandı.”

Amerikalı dilbilimci ve sözlükbilimci Ben Zimmer, Goblin’in zamana ve zamanın ruhuna hitap ettiğini ve tartışmasız bir 2022 deyimi olduğunu belirtti. Ayrıca insanların toplumsal sözleşmeleri terk etmelerine ve yenilerini benimsemelerine izin verir. İnsanlar toplumsal sözleşmeleri yeni yollarla inceliyorlar. Bununla birlikte kriptografi, Web3 ve metaverse’nin ana akım hale geldiğini gözlemlemek büyüleyici. Bugünün Goblin modu zaferi, kripto para birimlerinin mevcut ekonomide bir yuva bulduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Oxford Dictionary, Yılın Kelimesi Olarak “Goblin Modu”nu Seçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!