“FTX borsasına ilişkin soruşturmalar devam ediyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahamalar Başsavcılığı ve Sivil İşler Bakanı Ryan Pinder, iflas eden kripto para borsası FTX’in Karayipli yetkililer tarafından aktif ve devam eden bir soruşturmanın devam ettiğini doğruladı.

Bahamalar Başbakanlığı 27 Kasım tarihinde resmi Facebook hesabı üzerinden ulusal bir duyuruda gerçekleştirdi. Ryan Pinder, FTX Digital Markets ile ilgili faaliyetlerin hem sivil ve cezai yetkililerin hem de Bahamalı otoritelerin uzmanlar ile birlikte incelemeye aldıklarını ve gerekli oldukça çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 

Pinder, ayrıca konuya ilişkin “Menkul kıymetler komisyonu, finansal istihbarat birimimiz ve Bahamalar Kraliyet Polis Teşkilatı’nın finansal suçlar birimi, FTX’in iflas krizi ve Bahamalar yasalarının olası ihlallerine ilişkin araştırmalara devam edecek” açıklamalarında bulundu. 

Pinder, ayrıca ilgili Bahamalı yetkililerin soruşturma sırasında herhangi bir suç işlediği tespit edilen herhangi bir şirketi sorgulayacaklarını ve dünya çapındaki diğer düzenleyici kurumlar ve kolluk kuvvetleriyle birlikte iş birliği yapacaklarını da açıkladı. 

Sivil İşler Bakanı Ryan Pinder, “Bu olaylar bize, güçlü sınır ötesi iş birliği ihtiyacına ilişkin menkul kıymetler ve diğer finansal düzenlemelerden çıkarılan dersleri anımsatıyor. Vatandaşlar için en iyi hizmet, uluslararası düzenleyicilerin iş birliği ile sağlanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, 10 Kasım’da FTX Digital Markets’in (FDM) faaliyet lisansını askıya almıştı. Menkul kıymetler komisyonu, ayrıca FDM’nin yöneticilerini de görevlerinden almıştı. 

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, 12 Kasım tarihinde ise FDM’nin tüm dijital varlılarının kurumun dijital cüzdanına transfer edilmesi için emir vermişti. 

Pinder, Bahamalar düzenleyici otoritesinin yüksek mahkeme tarafından onaylanmış olan daha fazla koruma önlemi alındığından bahsetmişti. Bununla birlikte Pinder, söz konusu soruşturmaların hiçbir aşamasını tehlikeye atmadıklarından emin olana kadar konuyla ilgili ayrıntı vermeyi reddetti.  

İlginizi çekebilir: Alameda Research, iflas başvurusu öncesinde 204 milyon dolar para çekti 

Öte yandan Bahamalar, FTX borsasında meydana gelen çöküşün ardından sarsılan kripto şirketlerini cesaretlendirdi. 

Bahamalar, 2019 yılında gerçekleşen Dorian Kasırgasından kısa süre sonra 2020 yılındaki pandemiden epey etkilenmişti. Bahamalar, ayrıca o zamanlar gayri safi yurtiçi hasılasının büyük bir kısmı için büyük ölçüde turizme ve offshore bankacılığına dayanan ekonomisini güçlendirmenin yollarını bulmak için zaten mücadele ediyordu. Bahamalar ekonomisi, FTX’te meydana gelen çöküşle birlikte bir darbe daha almış oldu. 

Pinder, FTX’in çöküşüyle bağlantılı olarak bireysel yatırımcıların zor durumda kalmalarına rağmen, hem Bahamalar’da hem de dünya çapında dijital varlık alanının çok daha az etkileneceğine dair inancını yineledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
“FTX borsasına ilişkin soruşturmalar devam ediyor”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!