Türkiye, ülkedeki FTX varlıklarına el koydu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’e ait varlıklar, ana şirketinin çökmesinin ardından ülkedeki MASAK olarak bilinen Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından ele geçirildi.

Türkiye’de MASAK tarafından yapılan resmi bir duyuruda, Bankman-Fried’in iflas işlemlerinin ardından ön bulgular ve alınan tedbirler özetlendi. MASAK söz konusu soruşturmalara 14 Kasım’da başladı.

Cointelegraph da MASAK’ın son duyuruda soruşturmayla ilgili vurguladığı 3 önemli noktayı paylaştı.

Türk araştırma kurumu; FTX’in kullanıcı fonlarını güvenli bir şekilde depolamakta başarısız olduğunu, kanunsuz işlemler yoluyla müşteri fonlarını zimmete geçirdiğini ve müşterilerin gerçek kripto para varlıkları tarafından desteklenmeyen kripto para birimlerini alıp satmasını sağlayarak piyasadaki arz ve talebi manipüle ettiğini tespit etti.

MASAK, yukarıda belirtilen tespitler sonucunda Bankman-Fried ve bağlı kuruluşların mal varlığına el koydu.

FTX TR’nin web sitesi hala aktif, ancak kullanıcılara yalnızca hesaplardan bakiye alma talimatlarını içeren bir mesaj gösteriyor. Kullanıcılardan ilgili Türk Lirası hesaplarının IBAN bilgilerini ve TC kimlik numaralarını bir link üzerinden paylaşmaları isteniyor.

FTX TR’nin paylaştığı bir LinkedIn gönderisi, borsanın 110 binden fazla kullanıcıya sahip olduğunu ve 2022’nin başlarında mobil uygulamasının kullanıma sunulmasından beri aylık ortalama 500 – 600 milyon dolarlık işlem hacmine sahip olduğunu belirtti. Şirketin ayrıca ülkede 27 çalışanı bulunuyor. 

Gönderide ayrıca şirketin FTX TR’deki kullanıcı bakiyelerini banka hesaplarına aktarmaya çalıştığı da kaydedildi.

İlginizi Çekebilir: FTX’in bir ABD bankasındaki hissesi, bankacılık açıklarıyla ilgili endişeleri artırdı

FTX TR, daha önce Türkiye’de küresel ticari büyümeyi yöneten eski bir Binance yöneticisi tarafından yönetiliyordu. Cointelegraph, yerel işletmenin, ana şirketin uygunsuz faaliyetlerinden haberdar olup olmadığını öğrenmek için eski FTX TR başkanına ulaştı ve geri dönüşün sağlanması durumunda bu makaleyi güncelleyecek.

Yerel basında yer alan bir habere göre FTX web sitesi, Türkiye’den ayda ortalama 187 bin ziyaretçi çekerek bu açıdan diğer ülkelere göre altıncı sırada yer alıyor.

FTX şu anda yeni CEO John Ray III liderliğindeki bir iflas sürecinden geçiyor. Yeni CEO, FTX fiyaskosunu profesyonel kariyerinde gördüğü en kötü durum olarak tanımladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Türkiye, ülkedeki FTX varlıklarına el koydu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!