FTX Japan 2023’e kadar para çekme işlemlerini durduruyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının Japonya’daki kolu FTX Japan, 2023 yılına kadar para çekme işlemlerini durdurmayı planlıyor.  

Japonya merkezli haber kaynağı NHK’nın 21 Kasım’da yayınladığı bildiriye göre FTX Japan, para çekme işlemlerini durdurmak için hazırlanıyor. Öte yandan Japonya’nın Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), FTX Group’un ABD’de FTX Japan Holdings, FTX Japan ve FTX Japan Services de dahil olmak üzere 130’dan fazla ilişkili şirket için, FTX’in iflas ilan etmesinden önce, borsanın iş emirlerini 10 Kasım’da askıya alması talebinde bulunmuştu. 

FSA, 10 Kasım tarihinde FTX’in likidite sorunlarıyla karşı karşıya kaldığında FTX Japan’e karşı idari işlem başlattığını duyurmuştu. Emirler, FTX Japonya’nın, mali düzenleyici tarafından aksi belirtilmediği sürece, 10 Kasım’dan 9 Aralık’a kadar kullanıcılardan tezgâh üstü (OTC) türev işlemlerini, ilgili kazançları ve ayrıca yeni varlıkları askıya almasını gerektiriyordu. FTX Japan’in ayrıca borsanın yatırımcıları nasıl korumayı amaçladığına ve devam eden durum hakkında şeffaflık sağlamaya yönelik planını 16 Kasım’a kadar sunmuş olması gerekiyordu. 

Japon borsasında adı açıklanmayan bir yöneticiye göndermede bulunan NHK, FTX Japan’in 10 Kasım itibarıyla, operasyonlarını durdurmasıyla birlikte o zamanda kabaca 138 milyon dolara (19,6 milyar dolar) sahip olduğunu kaydetti. Öte yandan Japonya merkezli şirketin, FTX Trading’in ABD’deki iflas işlemleri sırasında da satışa çıkarıldığı bildirildi. 

FTX’in diğer ilgili şirketleri de borsaya karşı devam eden davaya yanıt olarak benzer önlemler aldı. FTX Group’un bir diğer ilgili Japonya merkezli şirketi Liquid, 20 Kasım’da 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulunduğundan platformundaki tüm işlem çeşitlerini durdurduğunu açıkladı. West Realm Shire Services altında FTX US’e ait LedgerX ise FTX’in iflas başvurusunda borçlu olarak muaf tutulabilir. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
FTX Japan 2023’e kadar para çekme işlemlerini durduruyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!