Sam Bankman-Fried en büyük pişmanlığını açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, geçtiğimiz hafta 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulunduğu için çok pişman olduğunu dile getirdi. Bankman-Fried, verilen bu kararı “en büyük saçmalık” olarak nitelendirdi. 

Eski FTX CEO’su VOX ile 16 Kasım’da yayınlanan geniş kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdi. Bankman-Fried, 11. Madde kapsamındaki iflas başvurusu, düzenleyiciler hakkındaki görüşleri, etik davranışlar ve FTX ve Alameda’nın müşteri fonlarıyla nasıl kumar oynadıkları gibi pek çok soruya yanıt verdi.  

VOX muhabiri Kelsey Piper ve Sam Bankman-Fried arasındaki Twitter konuşmasının ekran görüntülerine göre, eski FTX CEO’su pek çok hata yapmış olmasına rağmen, en büyük hatasının iflas başvurusunda bulunmasını söyleyen insanları dinlemek olduğunu vurguladı. 

Bankman-Fried, “Pek çok kez işleri berbat ettiğim oldu. Ancak en büyüğü neydi biliyor musun?” ifadelerini kullandı ve ekledi: 

“Herkesin bana FTX için iflas başvurusunda bulunmamı söylemesini dinlememdi.” 

Bankman-Fried, eğer kadar iflas başvurunda bulunmuş olmasaydı, şimdiye kadar her şeyin yüzde 70 düzelmiş olacağını belirtti. Eski CEO, “Para çekme işlemleri bir ay içerisinde tamamen açılmış olurdu” açıklamalarında bulundu ve şunları söyledi:

“Ancak tüm bunların yerine ben iflas başvurunda bulundum. Bunun sorumluları ise utançtan kahroluyorlar.” 

Bankman-Fried’in 8 Kasım’da bir “likidite sıkışıklığı” olduğunu kabul etmesinin ardından, bu açığı kapatmak için yatırımcılardan acil durum finansmanı için 8 milyar dolar arayışına çıkmıştı. 

Röportaj esnasında eski CEO’ya sırada ne olduğu sorusu yöneltildi. Sam Bankman-Fried ise hala 8 milyar toplamak için iki haftası olduğunu ve bu durumunda şu anda hayatındaki en önemli şey olduğunu belirtti. 

Ne var ki, FTX CEO’luk ve yöneticilik görevini üstlenen John Ray 16 Kasım’da yaptığı bir açıklamada, halka Bankman-Fried’in FTX, FTX US veya Alameda Research Ltd.’de devam eden bir rolü olmadığını ve onlar adına konuşmadığını hatırlattı. 

Röportaj sırasında tartışılan diğer konulara dönen Bankman-Fried, düzenlemeleri zorlamasının “sadece reklam” olduğunu söyledi ve ekledi: 

“Kahrolsun düzenleyiciler, her şeyi daha da kötü hale getiriyorlar. Yatırımcıları korumak adına hiçbir şey yapmıyorlar.” 

Röportajdan saatler sonra Bankman-Fried bu konular ile ilgili Twitter’da birkaç paylaşımda bulundu ve şunları söyledi: 

“Düzenleyici olmak kolay değil. Neredeyse imkânsız bir işleri var: yetkilerinin izin verdiğinden daha hızlı büyüyen tüm endüstrileri düzenlemek zor.” 

29) Which means that interacting with regulatory structures can be really frustrating: a *huge* amount of work–much of it arbitrary–and relatively little customer protection.

Fuck that. You all deserve frameworks that let regulators protect customers while allowing freedom.

— SBF (@SBF_FTX) November 16, 2022

Öte yandan FTX’ten çalınan varlıkların gerçekten de bir siber saldırı sonucu meydana geldiğini belirtti. Eski CEO, bu hackin arkasında eski bir çalışan ya da eski çalışanın bilgisayarındaki kötü amaçlı yazılım olabileceğini öne sürdü. 

Eski CEO, FTX’in müşteri varlıklarına asla yatırım yapmadığına dair silinmiş bir ‘tweet’teki iddiasının bir kez daha arkasında durdu. Bankman-Fried, fonları yatıran şirketin Alameda Research olduğu için bunun gerçeklere dayalı olarak doğru olduğunu öne sürdü. 

Cointelegraph ek yorum için Sam Bankman-Fried’a ulaştı, ancak hemen bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Sam Bankman-Fried en büyük pişmanlığını açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!