“Yatırımcılar tüm suçu başkalarına yüklememeli”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitter’ın sohbet odalarında 14 Kasım’da Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile soru cevap oturumu gerçekleştirildi. Oturum esnasında Changpeng Zhao, kripto kullanıcılarını yatırım kararlarının sorumluluğunu almaya ve bir şeyler ters gittiğinde tüm suçu başkalarına yüklememeye davet etti. 

“Bir kripto yatırımcısı olarak sizin bir sorumluluğunuz var, tüm sorumluluğu başka insanlara yükleyemezsiniz. Kötü şeyler vuku bulduğunda, sorumluluğu başkasına atarsanız asla başarılı olamazsınız. Ayrıca her zaman en büyük sorumluluğu insan kendinde aramalıdır, kendine bakmalıdır.” 

Binance CEO’sunun bu ifadeleri, FTX yüzünden para kaybeden yatırımcıların zararının karşılanıp karşılanmayacağı sorulmasının ardından geldi. Zhao, Binance’in FTX’e güvenilirlik kazandırdığını iddia etti. Ünlü CEO’ya ayrıca Binance’in kısa süre önce hizmet token’ı olan FTX Token çantasını satarak kazandığı parayı geri verip vermemesi gerektiğini sorusu yöneltildi. 

Binance borsası FTX’e ilk olarak 2019 yılında yatırım gerçekleştirdi. Borsa Temmuz 2021’de Binance USD (BUSD) ve FTX Token (FTT) varlıklarını 2,1 milyar dolara sattı. Bununla birlikte Binance geçtiğimiz hafta elindeki tüm FTT’leri birkaç kaç ay içerisinde kademeli olarak satmaya başlayacağını açıkladı. Ne var ki Binance, FTX borsası likidite krizi yaşayarak iflas başvurusunda bulunmadan önce elindeki FTT’leri satamadı. 

Full disclosure: Binance never shorted FTT. We still have a bag of as we stopped selling FTT after SBF called me. Very expensive call. https://t.co/3A6wyFPGlm

— CZ Binance (@cz_binance) November 14, 2022

CZ, Binance’in işlemlerinin halka açık olduğunu vurguladı ve şirketin erken girip erken çıktığını ve her iki işlemin de herkes tarafından görülebildiğini belirtti. Zhao, “Saklamadık, ifşa da etmedik” ifadelerini kullandı. 

Zhao, ayrıca Binance’in FTT’lerin yalnızca küçük bir miktarını sattığını söyledi. CEO, geriye kalan FTT’lerin ise hala şirketin rezervlerinde olduğunu ve herkes gibi zarar ettiğini vurguladı. 

“Elimizde şu anda 580 milyon dolar değerinde FTT bulunuyor. Bunun yalnızca küçük bir kısmını sattık. Bana kalırsa gayet etik bir şekilde hareket ettik.” 

CZ, Binance’in eylemlerini savunmasına rağmen, soru cevap oturumunda soru soran kişi ile ortak paydada buluşmaya çalıştı. Zhao, FTX kullanıcılarına elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağını söyledi. Öte yandan da Zhao, sektörde ters giden herhangi bir şeyin bedelini Binance’in ödemek zorunda olduğu bir durum yaratmak istemediğini belirtti. 

Changpeng Zhao, sorunun cevabını verdikten sonra büyük, kurumsal yatırımcıların FTX’e güvenilirlik kazandırma konusunda bazı sorumlulukları paylaştıklarını ise kabul etti.

Binance CEO’su şu açıklamalarla konuşmasına devam etti: 

“Biz ve aynı zamanda risk sermayesi yatırımcıları, neden onlara yatırım yaptık? Sanırım bu suçlamanın biraz da olsa haklılık gerekçeleri vardı. Tüm risk sermayesi yatırımcıları FTX’e yatırım yaparak hata yaptı. Ve bunların çoğu da profesyonel yatırımcılardı. Onlar neden bu sorunu fark etmediler?” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
“Yatırımcılar tüm suçu başkalarına yüklememeli”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!