FTX Kurucusu SBF’den İflasın Ardından Gizemli Tweetler: Meraklı Bekleyiş Sürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX kurucusu Sam Bankman Fried’in (SBF) Twitter üzerinden paylaştığı gizemli gönderiler kripto para camiasının gündemine düştü.

İflasıyla kripto para piyasasını kaotik bir sürece iten FTX’in kurucusu Bankmak Fried’in anlamsız gönderileri şüpheleri ve iddiaları körükledi. Kurucu tarafından geçtiğimiz gün atılan “1) What” gönderisine takiben hiçbir anlam ifade etmeyen çeşitli harfler paylaşıldı. Yaşanan onca olayın merkezinde yer alan bir borsa kurucusunun bu tavırları tepkiyle karşılandı.

Bankman Fried tarafından konuyla ilgili bir açıklama gelmemesi komple teorilerini de hat safhaya çıkardı. Teorilerden en göze çarpanlardan biri ise Bankman Fried’in hesabının hacklenmiş gibi gösteriliyor olabileceği. Geçtiğimiz günlerde FTX iflasının ardından borsadan yüklü miktarda para çıkışı olmuştu ve yetkililer bu durumu “siber saldırı” olarak nitelendirmişti. Yine de çok az kişi bu sava inandı. Yatırımcıların çoğu bu durumu “yangından mal kaçırma” olarak nitelerken samimiyetsiz tavırları için FTX ve ekibine ağır eleştiriler yöneltildi.

Borsanın sözde hacklenmesinin ardından Bankman-Fried’in hesabından atılan bu anlamsız gönderiler de önümüzdeki günlerde “hesabım hacklendi, üzgünüm” tarzı bir yere çıkabilir. Bir diğer teori ise Bankman-Fried’in paylaştığı her anlamsız gönderiye paralel olarak geçmişe ait başka bir gönderiyi siliyor olabileceği yönünde. Böylece bot algoritmasını kandırmayı deneyip ilerleyen süreçte potansiyel bir mahkeme de karşısına çıkabilecek delil gönderileri yok etmeye çalışıyor olabileceği düşünülüyor.

Haberin kaleme alındığı esnada Fried tarafından tweet dizisine yapılan son ekleme ise gerçekten süreci daha bulanık bir hale getiriyor:

YASAL TAVSİYE DEĞİLDİR. FİNANSAL TAVSİYE DEĞİLDİR. HATIRLADIĞIM KADARIYLA HEPSİ BU, ANCAK HAFIZAMIN BAZI KISIMLARI HATALI OLABİLİR.

Bu tweet dizisinin sonu nereye varacak henüz kestirmek zor olsa da işin sonunda yatırımcıları mutlu edecek bir yere çıkmayacağı kesin görülüyor. Milyar dolarlık borsanın kurucusunun iflastan kısa bir süre sonra adeta “deliyi oynaması” zaten mağdur olmuş ve öfkelenmiş yatırımcının geriye kalan tüm umutlarını yok ediyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
FTX Kurucusu SBF’den İflasın Ardından Gizemli Tweetler: Meraklı Bekleyiş Sürüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!