Binance’den yeni Rezerv Kanıtı uygulaması!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Likidite krizi ve kripto para borsası FTX’in satın alınma söylentilerinin ardından, Binance CEO’su Changpeng Zhao yakında Proof-of-Reserves (Rezerv Kanıtı) adında bir denetleme sistemi başlatacağını duyurdu. Bu sistem, şirket veya borsalardaki dijital varlıkların doğrulanmasını sağlar.

Changpeng Zhao 8 Kasım’da tamamen şeffaflık sunabilmek için Binance’de bir Rezerv Kanıtı mekanizması uygulayacağına dair söz verdi. Binance, Rezerv Kanıtı mekanizmasının uygulanmaya başlanması için blokzincir verilerini daha verimli ve güvenli bir şekilde şifrelemek için kullanılan bir veri yapısı olan Merkle Trees’i kullanacak. 

All crypto exchanges should do merkle-tree proof-of-reserves.

Banks run on fractional reserves.
Crypto exchanges should not.@Binance will start to do proof-of-reserves soon. Full transparency.

— CZ Binance (@cz_binance) November 8, 2022

Rezerv Kanıtı mekanizması, bağımsız bir üçüncü taraf tarafından yürütülür. Bu mekanizma, yatırımcıların varlıklarının iddia edildiği gibi saklanıp saklanmadığına dair doğrulama gerçekleştirir. 

Binance’in Proof-of-Reserves uygulamasını borsaya entegre edeceği haberleri, şirketin rakip kripto para borsası FTX’i satın alma niyetini açıklamasının ardından geldi. 

Cointelegrap, Binance’e Rezerv Kanıtı mekanizmasını uygulamaya başlayıp başlamadığını öğrenmek için ulaştı, ancak bir yanıt almadı. 

Chainlink (LINK) CEO’su Sergey Nazarov, 8 Kasım’da Twitter’da bir gönderi paylaşarak konuya ilişkin görüşlerini belirtti. Nazarov, şifreleme tabanlı bir Rezerv Kanıtı mekanizmasının, yatırımcılara bir ticaret merkezinin veya finans şirketinin ödeme gücünün durumu hakkında daha net bir resim çizebileceğini söyledi.  

It is clear that cryptographically proving the solvency of trading venues and financial institutions is becoming the new industry standard. Proof of Reserves is a great example of a cryptographically guaranteed financial world that starts in crypto going on to mainstream finance. https://t.co/eZw1pj5706

— Sergey Nazarov (@SergeyNazarov) November 8, 2022

Kripto borsası Kraken geçtiğimiz şubat ayında kullanıcıların token bakiyelerini doğrulamalarına izin vermek için gelişmiş şifreleme muhasebe prosedürü uygulamasını başlattı. 

OKX’de 8 Kasım tarihinde Merkle Tree tabanlı bir Rezerv Kanıtı mekanizması başlatacağını duyurdu.  

Binance’in açıklamaları ardından kripto borsalarının da Rezerv Kanıtı sistemi kullanmaya başlayacakları açıklamaları, kripto topluluğu tarafından tam destek aldı.  

Daily Gwei podcast sunucusu Anthony Sassano ve açık kaynaklı kripto borsası ShapeShift’in kurucusu Erik Voorhees, Rezerv Kanıtı’nın halihazırda Merkeziyetsiz Finans’a (DeFi) entegre edilmiş ve akıllı sözleşmelerde uygulandmaya başlanmış olduğunu öne sürdüler. 

Transparent proof-of-reserves:

✅ Wild West Defi
❌ Regulated and Compliant Centralized Exchanges https://t.co/T8QxZ4VOTE

— Erik Voorhees (@ErikVoorhees) November 7, 2022

Kripto piyasası istihbarat platformu Messari’nin kurucusu Ryan Selkis ise, konuyu bir adım öteye taşıdı ve düzenleyicilerin dikkatlerini sektördeki daha merkezi oyunculara yönlendirmesi gerektiğini savundu. 

The fact we are debating DeFi protocol regulation before responsible disclosures like proof-of-reserves and liquidity from the mega-funds like a16z and Alameda shows just how far off the ball we are on policy right now.

— Ryan Selkis (@twobitidiot) November 8, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Binance’den yeni Rezerv Kanıtı uygulaması!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!