Fed’den Yeni Rapor: Kripto Paralar Artık Finansal İstikrarı Tehdit Eden 10 Riskin İçinde Bulunmuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası’nın (FED) raporuna göre başta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olmak üzere kripto paralar artık en çok üzerinde durulan 10 riskin içerisinde bulunmuyor. 

FED 4 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı Finansal İstikrar Raporu’nda, yaptığı bir merkez bankası anketi sonucunda kripto paraların önümüzdeki 12-18 ayda dünya ekonomisi için en çok konuşulan 10 riskin dışına çıktığını belirtti.

Riskler arasında Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmalar birinci sırayı alırken kalıcı enflasyon ikinci sıraya yerleşti. Üçüncü sırada yer alan risk varlıklarında yaşanacak olası bir düzeltme ihtimali bir risk varlığı olarak görülen kripto paralardan yaklaşık 9 sıra yukarıda yer aldı. Kripto paralar ve stablecoinler ise 14 risk arasında 11. sıraya yerleşti.

Finans çevrelerinin kripto para birimlerine olan bakış açısı ankete göre büyük ölçüde olumlu olarak değişmiş olsa da FED, kripto paralara karşı muhafazakar tutumunu sürdürüyor.

Merkez Bankası raporda, dijital varlıkların bazı faydalı yenilikler ve ürünler sunabileceğini ama son zamanlarda yaşanan olaylardan yola çıkarak geleneksel risk varlıkları ile benzer riskler içerdiğine dikkat çekti. FED, bu yolda düzenleyici ortamın oluşturulmasının finansal istikrarın devamlılığı için elzem olduğunun altını çizdi. 

Raporda Ripple (XRP), Cardano (ADA), BNB, Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paraların piyasa değerlerindeki değişime dikkat çekildi. Ayrıca raporda, stablecoinlerin piyasa değerlerinin Nisan 2022’den bu yana %22 civarında azaldığını ve bu düşüşün neredeyse yarısının TerraUSD’nin (UST) çöküşüne tekabül ettiği belirtildi.

Merkez bankası, kripto para birimlerinin son zamanlarda oldukça yüksek değer kaybettiklerini ancak spekülasyon ve risk iştahının dijital varlıkların başlıca itici gücü gibi göründüğünü ileri sürdü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Fed’den Yeni Rapor: Kripto Paralar Artık Finansal İstikrarı Tehdit Eden 10 Riskin İçinde Bulunmuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!