Binance, elindeki tüm FTX Token varlıklarını satıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), şirketin, rakip borsa olan FTX’in yerel token’ı FTX Token’daki tüm pozisyonlarını likide edeceğini söyledi. 

Zhao, 6 Kasım tarihli bir Twitter gönderisinde kararın, “ortaya çıkan son ifşalardan” sonra alındığını kaydetti. 

CZ bir sonraki gönderisinde FTT likidasyonunu, Terra Luna Classic’in (LUNC) çöküşünde alınan derslere ve bu durumun piyasadaki yatırımcıları nasıl etkilediğine göndermede bulunarak, “yalnızca çıkış sonrası risk yönetimi” olarak açıkladı. 

Changpeng Zhao, ayrıca “Diğer endüstri oyuncularının arkasından kulis yapanları desteklemeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Liquidating our FTT is just post-exit risk management, learning from LUNA. We gave support before, but we won’t pretend to make love after divorce. We are not against anyone. But we won’t support people who lobby against other industry players behind their backs. Onwards.

— CZ Binance (@cz_binance) November 6, 2022

Binance’in FTX Token’ını tasfiye etme kararı, Sam Bankman-Fried tarafından kurulan Alameda Research’ün milyarlarca dolar değerindeki varlığının FTX token’ına bağlı olduğunu iddia eden Bankman-Fried’ın kısa süre önce sızdırılan bir bilançosundan kaynaklanıyor.

Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, 6 Kasım’da Twitter’da bir gönderi paylaşarak söz konusu bilançonun aslını yansıtmadığını söyledi. Ellison, bahsi geçen bilançonun “kurumsal varlıklarının alt kümesi” ve diğer 10 milyar dolar değerindeki varlıkları yansıttığını söyledi. 

– the balance sheet breaks out a few of our biggest long positions; we obviously have hedges that aren’t listed
– given the tightening in the crypto credit space this year we’ve returned most of our loans by now

— Caroline (@carolinecapital) November 6, 2022

Bankman-Fried ise “Etrafta bir sürü asılsız söylenti dolaşıyor” açıklamalarında bulunarak Ellison’a arka çıktı. 

Bununla birlikte Cointelegraph, Binance’in neden tüm FTX varlıklarını likide ettiğine dair net bir bilgi almak için şirket ile temasa geçti. Binance’ten bir sözcü ise, “başka bir” açıklama yapmayacaklarını belirtti. 

Zhao, ne kadar FTT Binance satılacağını belirtmedi. Ancak şirket geçtiğimiz yıl borsanın 2,1 milyar dolara eşdeğer Binance USD (BUSD) stablecoin’i ve FTT tuttuğunu açıklamıştı. 

Binance CEO’su, borsanın varlıkları “piyasa etkisini en aza indirecek” şekilde satmaya çalışacağını ve token satışlarının “tamamlanmasının birkaç ay sürebileceğini” belirtti. 

Öte yandan zincir üstü verileri, neredeyse 584 milyon dolar değerindeki 23 milyon FTT’nin bilinmeyen bir cüzdandan Binance’e transfer edildiğini ortaya koydu. Zhao ise, bu faaliyetin borsanın token’ları elinden çıkarmasının bir parçası olduğunu belirtti. 

Yes, this is part of it. https://t.co/TnMSqRTutr

— CZ Binance (@cz_binance) November 6, 2022

FTT fiyatı, Kasım ayında bir dizi duyuru ile iki saat içerisinde fırladı ve 23 dolardan 24,50 dolara çıktı. FTT, Bu fiyat artışının arından da yüzde 9’un üzerinde değer kaybederek 22,28 dolar seviyelerine kadar geri çekildi. FTT, son 24 saat içerisinde ise yüzde 4,3 değer kaybetti ve 22,50 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Binance, elindeki tüm FTX Token varlıklarını satıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!