Ant Group, odağını blokzincire kaydırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E-ticaret devi Alibaba’nın da kurucusu olan Çinli milyarder Jack Ma tarafından kurulan Ant Group, Çin’de finansal hizmetlerini etkileyen düzenleyici baskılar nedeniyle odağını blokzincir alanına kaydırmak zorunda kaldı. Ant Group Digital Technologies, yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak “Letus (Log-structed Efficient Trusted Universal Storage)” isimli bir blokzincir depolama motoru kullanıma sundu. Letus’un, blokzincir sistemlerinin depolama maliyetlerini düşürmeyi hedeflediği belirtildi.  

Aktarılan detaylara göre; Letus, depolama verimini 15 kat artırırken gecikme süresini yüzde 90 oranında azaltıyor. Depolama motoru ayrıca; disk bant genişliğinden yüzde 95, alan kullanımından ise yüzde 60 tasarruf sağlıyor. Şirketin, daha önce blokzincire yönelik olarak bir iş istasyonu görevi gören AntChain Station ve uzun mesafeler için geliştirilen bir blokzincir iletişim sistemi olan Blockchain İletim Ağı’nı da kullanıma sunduğu biliniyor. Ant Group, ilerleyen yıllarda teknoloji alanına daha fazla girmeyi hedefliyor.  

Ant Group, 2020’de halka arzını durdurmuştu 

Öte yandan Çinli dev mobil ödeme uygulaması Alipay’in de çatı şirketi olan Ant Group; 2020’de halka arzını başlatmış, fakat daha sonra özel teknoloji şirketlerinin tekelleşmesini önlemeye yönelik artırılan düzenleyici baskılar nedeniyle bu süreci durdurmuştu. Şirket, tekelleşme iddialarıyla açılan davanın ardından Çin Merkez Bankası’nın denetimine tabi bir finansal holding haline gelmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ant Group, odağını blokzincire kaydırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!