Bitcoin, Fed kararı sonrası 20.000 dolar civarında geziniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), Federal Rezer’in faiz oranı artışı kararının ardından 3 Kasım’da düşüş yaşadı.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

İşlem aralığı 20.000 dolar civarında

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan verilere göre BTC/USD, gün içinde 20 bin doların biraz üzerinde gezindi.

Paritede, Fed’in faizi yüzde 0,75 oranında artırmasının ardından, yukarı ve aşağı hareketlerin hem uzun hem de kısa tasfiyeleri tetiklemesi nedeniyle ani oynaklıklar görüldü.

Coinglass’tan alınan veriler, yazının yazıldığı ana kadar 24 saat boyunca çapraz kripto tasfiyelerinin toplam 165 milyon dolar olduğunu doğruladı.

Bitcoin nihayetinde 3 Kasım’da, Fed kararı öncesi gezindiği seviyesinden biraz daha düşük bir alanda seyretmeye devam etti.

Popüler Twitter trader’ı Crypto Tony de Twitter takipçilerine, “Boğa koşusunu başlatmak için daha fazla konsolidasyon ve bir düşüş daha beklediğim için asıl önyargım değişmedi.” dedi.

İzleme kaynağı Material Indicators’tan alınan veriler, Binance emir defterindeki işlemleri kullanarak potansiyel destek ve direnç bölgelerini vurguladı.

19 bin dolar ve 21 bin dolarlık seviyeler, zincir içi analitik platformu CryptoQuant’a katkıda bulunan analist Maartunn’un odak noktasıydı.

Maartunn, “19 bin ve 21 bin dolar seviyesine iki sipariş kümesi eklendi. Bunlar FOMC’nin etrafına yerleştirildi,” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Bu yeni işlem aralığı mı olacak?”

BTC/USD emir defteri verileri (Binance). Kaynak: Material Indicators/ Twitter

DXY, riskli varlıklar için kötü haberlere işaret ediyor

Bu arada bir diğer trader John Wick ise, faiz artırımının ardından ABD dolarının güçlenmesi konusunda temkinli olduğunu dile getirdi.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin satıcılarının gücü tükendi — Dip yakın mı?

 

ABD Dolar Endeksi (DXY) 1 saatlik mum grafiği. Kaynak: TradingView

Wick, ABD doları endeksinin (DXY) grafiklerini paylaşarak USD’nin değer kazanmasının etkisinin, risk varlıklarında da hissedileceği konusunda uyarıda bulundu.

“Bu, BTC dahil tüm varlık fiyatlarına baskı yapacak. RSI’ın orta çizginin üzerinde nasıl yükselişe geçtiğine dikkat edin.”

ABD Dolar Endeksi (DXY) açıklamalı grafik. Kaynak: John Wick/ Twitter

Cointelegraph, bu sayfadaki hiçbir içeriği veya ürünü onaylamamaktadır. Size elde edebileceğimiz tüm önemli bilgileri sağlamayı amaçlamakla birlikte, okuyucular şirketle ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalı ve kararlarının tüm sorumluluğunu taşımalıdır. Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak kabul edilemez.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin, Fed kararı sonrası 20.000 dolar civarında geziniyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!