Haftanın öne çıkan NFT haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT) blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token demektir. Alışılagelmiş coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı mutlak olan bir varlıktır. Non-fungible tokenler her birini “eşsiz kılan” özellikler barındırır. NFT sahibi olan kişi bilir ki, elindeki tokenin bir örneği daha yoktur.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrim içi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler şeklinde karşımıza çıkıyor.

NFT’lerin alınıp satıldığı “NFT pazaryeri” denilen platformlardan birçok farklı NFT’ye ulaşabilir, alıp satabilirsiniz. Ciddi maddi değerlere sahip NFT’lerin ticari değerinin olmasından dolayı, birçok yatırımcıyı kendine çeken bir alan olarak gün geçtikçe popüler hale gelmeye başladı.

Biz de geçtiğimiz hafta NFT alanında gerçekleşen güncel ve popüler haberleri size aktarıyoruz:

NFT platformu LiveArtX’in cüzdanlarından biri ele geçirildi

Popüler NFT platformu LiveArtX, resmi sosyal medya hesapları üzerinden dijital cüzdanlarından birinin yetkisiz bir biçimde ele geçirildiğini açıkladı. Konuyla ilgili elinden geleni yaptığına işaret eden platformun “Seven Treasures” NFT koleksiyonundaki NFT’lerin fiyatı, duyurudan sonraki 24 saat içerisinde yüzde 80 düşüş gösterdi. Yapılan paylaşımlara verilen yanıtlarda kullanıcılar, platformdan geri ödeme talep etti.

Shopify kullanıcıları artık Tezos NFT’lerine erişebilecek

Tezos blokzinciri, Shopify kullanıcılarının Taco’nun NFT sadakat programı aracılığıyla Tezos’un NFT’lerine erişmesine izin vermek için Web3 otomasyon platformu Taco ile ortaklık kurdu. Shopify satıcıları, bu entegrasyonla beraber artık müşterilerle etkileşim kurmak ve genişleyen Tezos NFT topluluğuna bağlanmak için yeni bir yönteme sahip oldu.

OpenSea, OpenRarity geri bildirimlerinin ardınan protokolü revize etti

Bir NFT yatırımcısı, Twitter’da paylaştığı bir gönderide OpenSea’de yeni uygulanmaya başlatılan nadirlik sıralama protokolü OpenRarity’de meydana gelen birtakım sorunlara dikkat çekti. Topluluk üyesine göre, NFT listesine herhangi bir yerde “nadir” kelimesinden bahsetmeden “rütbe” koymak yanıltıcı olabilir.

OpenSea, topluluk tarafından verilen geri bildirimlerin ardından sıralama uygulamasında birkaç değişiklik yaptı. NFT listeleri, artık sadece sıralama yerine NFT’lerin “nadirlik sıralamasını” gösteriyor.

Warner Bros.’dan Yüzüklerin Efendisi için NFT hamlesi

ABD merkezli medya devi Warner Bros., “Yüzüklerin Efendisi” üçlemesinin ilk filmi “Yüzük Kardeşliği” için yeni bir NFT koleksiyonu piyasaya sürdüğünü duyurdu. “Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği Web3 Film Deneyimi” isimli koleksiyonun, blokzincir şirketi Eluvio ile iş birliği içerisinde geliştirildiği belirtildi. Koleksiyondaki NFT’lerin, 2001 yapımı filmin genişletilmiş bir UHD 4K versiyonunu, fotoğraf galerilerini ve artırılmış gerçeklik tabanlı koleksiyon ürünlerini içerdiği ifade edildi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Haftanın öne çıkan NFT haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!