Meta, Oculus Quest Pro’yu Tanıttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekim 2020’de Quest 2’nin piyasaya sürülmesinden sonra Meta, bir kez daha piyasada büyük sükse yaratacak girişimini duyurdu. Meta’nın sahibi Zuckerberg, yeni ortaya çıkan Oculus VR Headset ve Quest Pro ile lansmanın gerçekleşeceğini açıkladı. Quest Pro’nun resmi lansmanı 25 Ekim 2022’de gerçekleşecektir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Meta Quest Pro Piyasaya Sürülecek!

Bu üst düzey cihaz, Quest 2’nin neredeyse dört katı fiyata satılacaktır. Şirketin açıklamalarına göre cihazın fiyatı, 1.499,99 dolar olacak. Bununla birlikte, Quest Pro dört kat daha fazla deneyim sunacaktır. VR kulaklığındaki net LCD’ler, yüksek çözünürlüklü kameralar ve sensör mimarisi, sanal gerçekliklerine özgün bir dokunuş vermek için kullanıcının doğal yüz ifadelerini takip edecektir. Quest Pro, ekranına yüzde 37 daha fazla piksel eklenmiştir. Bununla beraber kullanıcılar, üstün bir 3D deneyimi yaşayabilecektir.

Quest Pro’nun hibrit gerçeklik özelliği, çalışma alanlarını yenilemek isteyen birçok geliştirici ve tasarımcının dikkatini çekmektedir. Karma gerçeklik dünyasında ürünler için prototipleri test etme fırsatı, pazarlama şirketleri için oyunun kurallarını değiştirecektir. Ayrıca, yeni hizmetleri ve ürünleri test etmek için daha fazla yaratıcı özgür alanlar olacaktır. Dahası piyasa risk en aza indirilecektir. Bununla birlikte VR teknolojisinin gelecekte, çalışma alanları kavramını değiştirmesi bekleniyor.

Metaverse, 2021’de popüler hale geldiği andan itibaren gelecek hakkında bir fikir vermiştir. O zamandan beri Meta, sanal ve gerçek dünyaları birleştiren ürünler tasarlamaktadır. Zuckerberg de karma gerçeklik çoğunluğunu kullanır. Ayrıca bunun teknoloji için bir sonraki büyük adım olduğuna inanmaktadır.

Microsoft Meta’nın Donanımlarından Faydalanacak!

Microsoft Ignite etkinliğinde şirket, teknoloji devi Meta ile ortaklık gerçekleştirdi. İki şirket, birkaç Microsoft Office ürününü Meta’nın VR platformuna getirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca iş birliğinin amacı, birçok şirketi sanal ortamlarda daha fazla çalışmaya yönlendirmektir. Meta’nın yeni VR kulaklığı Quest Pro, Microsoft projelerine destek olacaktır.

Quest Pro, sanal avatarların gerçek hayattaki yüz ifadelerini taklit etmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca el kumandaları ve gerçek zamanlı ifade takibi hakkında geri bildirimler gerçekleştirebilmektedir. Bu, insanların VR’da bilgisayar üzerinde fiziksel olarak aynı alandalarmış gibi bağlantı kurmalarına olanak tanır.

Meta, son dönemde büyük zararlar açıklamasına rağmen Metaverse geliştirmelerine devam etmektedir. Gelecek için hazırlanan şirket, Metaverse’ün her alanda kullanıma gireceğini savunmaktadır. Buna ek olarak, birçok olumsuz veriye rağmen Meta, gelecek 10 yıl içerisinde Metaverse’ü herkesin kullanacağını söyledi.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Meta, Oculus Quest Pro’yu Tanıttı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!