FXT, Voyager müşterilerinin imdadına koştu; hesapların yüzde 72’si kurtarılabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto kredi şirketi Voyager Digital müşterileri, mahkeme belgelerine göre FTX ABD ile yapılan geçici bir anlaşma kapsamında hesaplarının değerinin yüzde 72’sini kurtarabilirler.

ABD iflas hâkimi Michael Wiles, duruşması sırasında geçici satışın Voyager’ın alacaklılarının onayını alana kadar son olmayacağını belirtti ve şunları ekledi: 

“Plan bozulursa, anlaşmanın hiçbir parçası hayatta kalmaz.” 

Ayrıca, alacaklılar için daha iyi bir sonuç sunan herhangi bir teklif sunulduğunda Voyager’ın FTX ile olan anlaşmayı iptal etmesine izin veren “güvenli çıkış” adı verilen bir özel madde dahil edilmiştir.  

Özel madde genellikle iflas davalarında eklenir. Bu madde sayesinde şirketlerin, alacaklılarının en iyi anlaşmaya sahip olmasını sağlamak için satış tamamlanana kadar daha yüksek teklifleri değerlendirmelerine izin verir. 

Voyager daha önce, FTX’in iki hafta süren ihalenin ardından 27 Eylül tarihinde 1,4 milyar dolarlık kazanan teklifi vererek güvence altına almasının ardından müşterilerinin FTX platformuna geçebileceklerini ima etmişti. 

FTX borsasının geçici planı, tüm öncelikli taleplerin tam olarak ödenmesine ve diğer hesap sahiplerinin 1 Temmuz tarihinden bu yana dondurulan hesapların yaklaşık yüzde 72’sini kurtarmasına imkân tanıyacak. 

Rakam, kripto risk fonunun Voyager’a tazminat ödemelerinde temerrüde düşmesinin ardından Three Arrows Capital’a (3AC) karşı iddiasının bir parçası olarak telafi edebileceği fonları içermiyor. 

Bu teklifin bir parçası olarak alınan herhangi bir ek fon, Voyager hesap sahiplerinin dondurulan hesaplarının daha büyük bir yüzdesinin kurtarılmasına izin verecek. 

Voyager, 4 Ekim’de Three Arrows Capital’ın (3AC) temerrüde düşmesinin ardından, 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulunmuştu. 

Voyager, FTX ABD’den tarafından edilen teklifin belirlenecek bir tarih itibariyle kripto varlıklarının adil piyasa değerinden hesaplandığını belirtti. Bu rakamın 26 Eylül itibariyle, en az 111 milyon dolarlık ek bedel dahil olmak üzere 1,3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
FXT, Voyager müşterilerinin imdadına koştu; hesapların yüzde 72’si kurtarılabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!