BAYC NFT Hırsızları, Paris’te Ele Geçirildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beş BAYC NFT hırsızı, koleksiyonerlere milyonlarca dolar zarar ettirdikten sonra yakayı ele verdi. BAYC NFT dolandırıcılığı kapsamında aranan hırsız Paris’te tutuklandı. Soruşturma, BAYC koleksiyoncularını kandıran ve yaklaşık 2,5 milyon dolar değerinde NFT’leri çalan beş dolandırıcıyı kapsıyor. Kripto dedektifi ZachXBT hırsızların izini sürdü. Ayrıca çarşamba günü Fransız yetkililer dedektiften aldıkları bilgilerle hırsızları ele geçirdi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

BAYC NFT Hırsızları Büyük Zarar Verdi!

Aralık 2021 ile Mart 2022 arasında, BAYC NFT’ye sahip beş yatırımcı, dikkatlice planlanmış kimlik avı dolandırıcılığına düştü. BAYC üyelerine ulaşan ve onlara Bored Ape’lerinin animasyonlu bir versiyonunu vaat eden dolandırıcılar, yatırımcıları dolandırdı. Koleksiyoncuları bu hizmetleri sunan web sitesine yönlendireceklerini söyleyerek linklere tıklamalarını istediler.

Kurbanlar daha sonra, arkasında gizlenen bir kimlik avı sitesi nedeniyle NFT’lerini çaldırdı. Site, kurbanlarının bilgileri olmadan NFT devir kodlarını çalmıştır. NFT dolandırıcıları daha sonra NFT’leri cüzdanlarına aktardı. Ayrıca onları popüler dijital pazarlarda sattı. Kurbanlardan biri, değerli Bored Ape’lerinden üçünün çalındığını bildirdi. Ayrıca bunlardan biri bir milyon doların üzerinde değere sahipti.

Polis, ağustos ayı itibariyle BAYC NFT hırsızlarını araştırmaktadır. Dolandırıcılık araştırmasını başlatan ZachXBT’nin analizi ve Twitter gönderileri olmuştur. Tutuklanan beş kişiden ikisi, web sitesinin pazarlamasından sorumlu olduklarını açıkladı. Diğerleri kara para aklama işleri ile ilgilenmiştir. Kripto hırsızlığının arkasındaki beş sorumlunun, 19-24 yaşları arasında olması dikkat çekmiştir. Ayrıca Fransız makamları, başlangıçta dolandırıcılardan birinin ebeveynleri de dahil olmak üzere yedi kişiyi tutuklamıştır. Soruşturma devam ederken, ebeveynler serbest bırakılmıştır.

ZachXBT, Dolandırıcıların Gözünü Korkutuyor!

Twitter kullanıcısı dedektif ZachXBT, sahtekarlıkları denetleme, ifşa etme ve kripto suçlularını adalete teslim etme konusunda ön saflarda yer almıştır. Bu kapsamda Zach, dolandırıcıların Tornado Cash aracılığıyla geride bıraktığı kanıtlar yakalamıştır. Ayrıca bu da iki hırsızın kimliklerinin açığa çıkmasına neden olmuştur. Tornado Cash, insanların kripto fonlarını ve işlemlerini maskelemelerine olanak tanıyan bir hizmettir. Ayrıca bu iz ve diğer araştırmalar aracılığıyla Zach, faillerin resmi Telegram, Instagram ve Twitter kimliklerini bularak görevlilere açıklamıştır.

Blockchain dedektifi son dönemde, büyük problemlerle başa çıkmaktadır. Birçok dolandırıcılık hikayesinin sonunda destek vererek, dolandırıcıların yakalanmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca dedektif, NFT, kripto paralar ve Blockchain işlemleri konusunda büyük bir uzmandır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BAYC NFT Hırsızları, Paris’te Ele Geçirildi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!