İnsanların Yüzde 78’i Metaverse Üzerinden Çalışmaya Hazır!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ciena Corporation, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden 15.000’den fazla kişinin katıldığı bir anket gerçekleştirdi. Anket sonuçlarına göre, insanların yüzde 78’i Metaverse üzerinden çalışmayı istemektedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Her 10 Kişiden 8’i Metaverse Üzerinden Çalışmayı Onayladı!

Pandeminin dünya üzerinde herhangi bir olumlu etkisi olduğu düşünülmemektedir. Ancak bir konuda yardımcı olmuştur. Pandemi döneminde çok sayıda insan, dijital geleceğe hazırlanmıştır. Metaverse, bu noktada 40 yıldır bize vaat edilen 3D dünya olmayabilir. Ancak yavaş yavaş insanlık, bu alana doğru yönelmeye başlamıştır. Ayrıca araştırmaya göre, çoğu insan buna katılmaya hazır olduğunu belirtmektedir.

Ciena Corporation tarafından yaptırılan yakın tarihli bir araştırma, dijital bir dünyada çalışma konfor seviyelerini görmek için Japonya, Hindistan ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden 15.000’den fazla işçiyi incelemiştir. Araştırma, katılımcıların çoğunluğunun, sanal toplantıların değerini anladığını ortaya koymuştur. İnsanlık için daha da önemlisi, şaşırtıcı derecede yüksek sayıda çalışan, Metaverse gibi sürükleyici deneyimlere katılmak istediğini belirtmiştir.

Çalışma insanların, Zoom ve Skype gibi mevcut araçlardan bıktığını belirtmektedir. Ayrıca yeni ve daha heyecan verici bir şeye geçmeyi tercih ettiğini göstermektedir. Bu, işe bakış açısında büyük bir değişime işaret etmektedir. Sadece birkaç yıl önce, dijital bir dünyada çalışma düşüncesi birçok kişi tarafından profesyonellik dışı olarak tanımlanmaktaydı. Ancak salgınla beraber, fikirler değişmiş gibi görünmektedir.

Dünya Gerçekten Dijital Değişime Hazır mı?

Metaverse’teki eğlence ve oyunlar Metaverse kavramını tanımlamamaktadır. Araştırma, ankete katılanların yüzde 38’inin güvenilmez ağ performanslarının, kuruluşları dijital dünyaya geçiş yapmaktan alıkoyduğuna inandığını ortaya koymuştur. Ayrıca insanlar sesin kesildiği veya videonun geciktiği Zoom toplantılarında bu durumdan oldukça şikayetçidir. Bu kesinlikle iyi bir deneyim oluşturmamaktadır. İnsanların yaklaşık yüzde 71’i Metaverse’ün önümüzdeki on yıl içinde normal iş uygulamalarının bir parçası olacağına inanmaktadır. Ayrıca yüzde 40’ı işlerin, fiziksel dünyadan dijital dünyaya geçeceğini düşünmektedir.

Bazı ülkeler Metaverse için diğerlerinden daha hazırlıklıdır. Küresel düzeyde, profesyonellerin yüzde 87’si sanal dünyada İK toplantıları yürütmekte sorun yaşamamaktadır. Hindistan’da şaşırtıcı bir şekilde, işçilerin yüzde 97’si buna hazır olduğunu bildirmiştir. Ayrıca Japonya’da bu oran yüzde 57’dir. Japonya’nın genellikle teknolojik olarak gelişmiş bir ülke olarak kabul edildiği düşünülürse, bu şaşırtıcı bir orandır. Çalışma, Metaverse’te çalışmadan önce hala geliştirilmesi gereken bir yol olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Zayıf ağ iletişimi, dijital geleceği tam olarak benimsenmeyi engelleyen en büyük sorundur. Sonuçta, bağlantı her zaman gecikmeliyse sanal bir dünyada çalışmanın bir anlamı bulunmamaktadır. Servis sağlayıcılar bu talebin farkında olduklarını piyasaya bildirmiştir. Ayrıca geçen sürede, çözümler üzerinde çalışmalar gerçekleştirmektedirler.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
İnsanların Yüzde 78’i Metaverse Üzerinden Çalışmaya Hazır!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!