Anchorage kurucu ortağından ABD'ye düzenleyici netlik çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anchorage Digital’ın kurucu ortağı ve başkanı Diogo Mónica, ABD’ye düzenleyici netlik çağrısında bulundu.

Anchorage Digital’ın kurucu ortağı ve başkanı Diogo Mónica, ABD’ye düzenleyici netlik çağrısında bulundu. Mónica, Web3 teknolojisinin siyasallaşması ve endüstrideki düzensiz çaba eksikliği nedeniyle her şeyin belirsiz olduğunu belirtti. 

Diogo Mónica, şirketin Asya pazarına girmesinin arifesinde Cointelegraph ile gerçekleştirdiği bir röportajda, Singapur’daki düzenleyici deneyimin ABD ile kıyaslandığında bambaşka olduğunu söyledi. 

Mónica, Singapur Merkez Bankası’nın varlık sınıfı fark etmeksizin her şeyle etkileşimde bulunabileceğini söylerken “Singapur bu konuda gerçekten rahatlatıcı […], tek bir düzenleyiciye sahip olmak çok farklı” ifadelerini kullandı.  

Mónica, ABD’de ise varlıklarla ilgili yasal olarak neredeyse çok az bilgi olduğunu, “aslında düzenleyici netliğin olmadığını” ve şirket varlığı yöneten kuralları anlasa bile hangi düzenleyici çerçevede çalışılması gerektiğiyle ilgili büyük bir boşluk olduğunu vurguladı. 

“15 farklı düzenleyicimiz var ve hepsi kamuoyunun gözü önünde sektöre hâkim olmak için mücadele ediyor ve birbiriyle çelişen açıklamalar yapıyor. Bizim istediğimiz netlik. Biz sadece net bir düzenleme istiyoruz.” 

Anchorage Digital kurucu ortağı, ayrıca ABD’nin Web3 teknolojisini resmen politikalarına dahil ettiğini, sağ ve sol kanat olmak üzere etiket taktığını ve sonradan da Web3’ü “teknoloji olarak ele almak yerine, bir şaka unsuru haline getirdiğini” söyledi. 

“Nasıl bu hale getirdiğimizi anlamıyorum, ancak iki taraflı olması gerekiyordu; ‘mavi’ veya ‘kırmızı’ değil, Bitcoin söz konusu olduğunda ‘altın’ olması gerekiyordu, değil mi? Bu ‘dijital altın’, yani olması gereken renk bu.” 

Öte yandan Mónica; endüstrinin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetimi (ESG) mesajı gibi birtakım yönlerle irtibat halinde olma konusunda “yoğunlaştırılmış ve koordineli bir yaklaşım” eksikliği olduğunu vurguladı. Bununla birlikte Mónica, bu konuya yüksek profilli kurumların hatalarının katkı sağladığını da sözlerine ekledi. 

Mónica, SEC’in kripto paralara teşviki sağlayan ünlülere yönelik baskılarına da göndermede bulunarak “Tabii ki, tonlarca basit hata meydana geldi” ifadelerini kullandı. 

Related: Crypto and decentralization could influence voters in 2022 US midterm elections: Report

Mónica, ayrıca algoritmik bir ‘stablecoin’in ne olduğu hakkında daha açık olarak Terra ekosisteminde yaşanan çöküşten ve endüstrinin daha öncesinde “kendi kendini nasıl düzenlemesi” gerektiğinden bahsetti.  

“Pek çok insan, kodun açık kaynaklı olduğunu biliyordu, hepimiz neler olduğunu biliyorduk ve yine de çok fazla muhalif olmadan 40 milyar dolara ulaşmasına izin verdik.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Anchorage kurucu ortağından ABD'ye düzenleyici netlik çağrısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!