Kripto ATM’lerinin dolandırıcılıklarda kullanımı hızla artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FBI Miami Bürosu, kripto ATM’lerinin dolandırıcılar tarafından mağdurlardan ödeme almak için kullanılan popüler bir yöntem haline geldiği konusunda uyardı.

Emniyet kuruluşu, bilgiyi 3 Ekim’de “pig butchering” dolandırıcılıklarına karşı kamuyu uyardığı sırada paylaştı. Pig butchering, uzun süredir görülmeyen bir arkadaş veya potansiyel bir flört gibi davranarak mağdurdan para koparılan bir dolandırıcılık türüdür.

Dolandırıcılar ilk olarak mağdurların güvenini kazanmak için sözde içten bir ilgi göstererek onları şişmanlatıyorlar, sonrasında ise ilişkiye yatırım tartışmalarını yavaş yavaş dahil ediyorlar.

İnternet Suçları Şikayet Merkezi (IC3) ile ortak duyuru yapan FBI, pig butchering kripto dolandırıcılığı tuzağına düşenlerin paralarını geri alma şanslarının çoğunlukla olmadığı konusunda uyardı.

Diğer yandan FBI, dolandırıcıların havale ve ön ödemeli kart gibi bilindik yöntemlere ek olarak, mağdurlarını kripto ATM’ler yoluyla transfer yapmaya giderek daha sık yönlendirdiklerini açıkladı:

“Çoğu mağdur, yurt dışı hesaplara havale yapmaya veya çok sayıda ön ödemeli kart satın almaya yönlendirildiklerini bildiriyorlar. Kripto paralar ve kripto para ATM’leri de giderek daha yaygın kullanılan bir ödeme yöntemi. Bu dolandırıcılara kaptırılan miktarlar on binlerce dolardan yüz milyonlarca dolar arasında değişiyor.”

The FBI noted that in “pig butchering” scams, victims are “coached through an investment process” and “encouraged to make continuous deposits by the fraudsters.”

“When the victims attempt to cash out their investments, they are told they need to pay income taxes or additional fees, causing them to lose additional funds.”

Kripto ATM’ler; devlet memurları, kolluk kuvvetleri veya yerel kamu hizmeti şirketlerinin çalışanları gibi davranarak, cezadan kaçmaya çalışan mağdurları fatura veya vergi ödeme kisvesi altında bunları kullanarak ödeme yapmaya yönlendiren dolandırıcılar tarafından uzun süredir kullanılıyor.

Coin ATM Radar verilerine göre, ABD’de neredeyse 33.500 kripto para ATM’si bulunuyor. Bu miktar, dünya genelindeki ATM’lerin yüzde 87’den fazlası ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kripto ATM’lerinin dolandırıcılıklarda kullanımı hızla artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!