Solana, Toplam NFT Hacminin Çeyreğini Ele Geçirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana, son dönemde büyük bir çıkış yaşayarak toplam NFT hacminin dörtte birini ele geçirdi. Yakın zamanda açıklanan raporlara göre Solana, yüzde 7 olan NFT hacim hakimiyetini yüzde 24’e yükseltti. Ayrıca bu süreç yaklaşık 6 haftalık bir sürede tamamlandı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Solana NFT Alanında Ethereum’un Alternatifi Olmayı Başarıyor!

Grafikler, ağustos ortasından bu yana Solana zincirindeki NFT hacminin yükseliş eğiliminde olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca Eylül başında yüzde 40’lık bir artışa yol açtığını göstermektedir. Ardından devam eden süreçte bunu bir düşüş izlemiştir. Ancak son iki hafta, Solana’nın şu anda toplam haftalık NFT hacminin neredeyse dörtte birini oluşturduğu noktaya kadar bir yükseliş yaşanmıştır. Bu süre zarfında, haftalık Solana NFT basım sayısı da hızla artış yaşamıştır. Ayrıca bu, yakın zamanda dolaşıma giren NFT’ler ile zincir üstü ticaret hacmi arasında pozitif bir korelasyon olduğunu ortaya koymaktadır. Başka bir deyişle, yeni basılan Solana NFT’leri alıcı bulabilmektedir.

İlgi çekici olan, diğer Blockchain’ler, ETH veya SOL’dan önemli ölçüde daha az hacim oluşturmaktadır. Ancak eylül ayının başından itibaren diğer Blockchain’ler, pazarın yaklaşık yüzde 18’ini oluşturan Solana ile birlikte pazar paylarını genişletmiştir. Veriler, Ethereum’un Proof-of-stake’e geçmesine rağmen, NFT’ler için daha az popüler hale geldiğini göstermektedir.

NFT İstatistikleri Düşmeye Devam Ediyor!

Solana ve diğer Blockchain’lerin yükselişine rağmen değişimin kısa sürede gerçekleşmesi, bunun kalıcı bir trend olup olmadığı konusunda şüphe uyandırmaktadır. Her durumda, NFT pazarı içinde bulunduğumuz yıl boyunca büyük sıkıntılar yaşamıştır. Nonfungible’dan alınan verilere göre, satışlar ve benzersiz alıcıların sayısı Ekim 2021’den bu yana düşüş yaşamaktadır. Şubat 2022’ye kadar olan dönemde satışlar biraz canlı kalmış olsa da düşüş engellenememiştir. Ayrıca, mayıs ayı itibariyle NFT satışları durma noktasına gelmiştir.

1 Mayıs’ta satışlar, 811 milyon dolara çıkarak piyasanın çok üstünde bir performans gerçekleştirmiştir. 29 Eylül için satışlar 14,8 milyon dolar olarak kaydedildi. Benzersiz NFT alıcıları düşüş eğilimi göstermektedir. Ayrıca 5 Kasım 2021’de 79,4 bin ile zirve yapan NFT kullanıcıları, yüzde 86’lık düşüşle 11 bin kullanıcıya düşmüştür.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Solana, Toplam NFT Hacminin Çeyreğini Ele Geçirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!