Japonya’da dijital dönüşüme yapılan yatırım Metaverse ve NFT’leri de içerecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021’den beri Japonya’nın başbakanlığı görevini sürdüren Fumio Kishida, hükümetin NFT’ler ve Metaverse de dahil olmak üzere Web3 hizmetlerini tanıtmak için çaba göstereceğini söyledi.

Kishida, 3 Ekim’de yaptığı konuşmada hükümetin ülkenin dijital dönüşümüne yaptığı yatırımın, kendi yetki alanlarındaki sorunları çözmek için dijital teknolojiyi kullanan yerel kurumlara NFT çıkarmayı da içerdiğini söyledi. Ulusal kimlik kartlarının dijitalleştirilmesine de değinen başbakan, kabinenin “metaverse tabanını ve NFT’leri kullanan Web 3.0 hizmetlerinin kullanımını genişletme çabalarını teşvik edeceğini” söyledi.

Başbakan Fumio Kishida, 3 Ekim’de Japonya’nın Ulusal Diyetine hitap ediyor. Kaynak: 日テレNEWS

Kishida, Japonya’nın teknolojik yatırımlarının, ABD ile yürütülen ortak bir çaba kapsamında yarı iletkenlerin geliştirilmesi ve üretilmesine kadar uzanacağını ve teknoloji sektörüyle ilgili reform düzenlemeleri üzerinde çalışacağını da belirtti. Ekim 2021’de göreve başlayan Kishida, Japonya’daki Bitcoin (BTC) işlemlerinin vergilendirilmesinden yana olduğunu öne süren eski Başbakan Yoshihide Suga’nın ardından başbakanlık koltuğuna oturdu.

Japonya’daki kripto kullanıcıları, Kishida’nın görev süresi boyunca ülkedeki kripto ATM’lerinin yeniden tanıtımının da dahil olduğu birçok gelişme gördü. Ülkenin kripto savunucusu grupları Japan Crypto-Asset Business Association ve Japan Crypto-Asset Exchange Association, ağustos ayında bireysel yatırımcılara kripto kazançları için yüzde 20’lik ayrı bir vergi çağrısında bulunmuştu. Şu anda ise birçoğu yüzde 55’e varan yüksek bir kripto vergi oranıyla karşı karşıya.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Japonya’da dijital dönüşüme yapılan yatırım Metaverse ve NFT’leri de içerecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!