Ana akım medya dikkatini Bitcoin’e çevirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hisse senetleri, emtialar ve rakip para birimleri dolar nedeniyle değer kaybetse de, Bitcoin (BTC) 19.000-20.000 dolar bandında sakinliğini korumaya devam ediyor ve ana akım medyaya BTC’yi manşetlere çıkarmaktan başka şans bırakmıyor.

ABD’li gazete The New York Times, Bitcoin’in son bir haftada yüzde 6,5 değer kazandığından ve bunun kripto boğaları ve ayılarının dikkatini çektiğinden bahsetti. Fortune Magazine’in kripto yayını ise, Bitcoin’in dikkat çeken performansını avro ve sterlinin yanı sıra, Japon yeni, Çin yuanı ve altın gibi diğer varlıklarla da karşılaştırdı. 

Avro ve İngiliz sterlini gibi itibari paraların, dolar karşısında değerlerini koruyamamalarıyla birlikte, ana akım medya kuruluşlarının Bitcoin’in istikrarlı performansına ışık tutmaya başladı. 

Kaynak: moneymorning.com.au

Öte yandan, medya kuruluşu Proactive, BTC için “Her şeyi Bitcoin’e yatırma vakti,” manşetini attı. Makalenin içeriği bağlamından alaycı bir başlık olsa da, haberin yazarı kurumsal yatırımcıların çoğunun kripto kışına son vermek niyetinde olduğunu belirtti. 

Avustralya merkezli haber sitesi news.com.au ise, Bitcoin ve blokzincir teknolojisinin kullanımı hakkında olumlu yorumlarda bulunan uzmanlardan bahsetti. Bazı uzmanlar, BTC fiyatının nihayetinde 100 bin dolara ulaşarak rekor kıracağını bile tahmin ediyor. 

İngiliz sterlininin dolar karşısında tüm zamanların düşük seviyesine ulaşmasıyla birlikte, Bitcoin’in sınırlı arzı, kripto parayı sterlin karşısında avantajlı bir konuma sokabilir. Ekonomi sitesi Porkopolis Economics’e göre, sterlinin basılma oranı 1970 yılından bu yana yüzde 11,2 olarak kalırken, Bitcoin’in enflasyon oranı ise yüzde 1,7 ölçülüyor. Bu da BTC’ye önemli ölçüde daha enflasyonist kılıyor. Ayrıca, bu durumun iki para birimi arasındaki uçurumu büyütmesi de olası.

Bitcoin fiyatı, ana akım medyanın son dönemde dikkatini kriptoya çevirmesinin tek nedeni değil. Eylül ayının başlarında medya kuruluşları, gözlerini Ethereum’a ve PoS (Hisse Kanıtı) mutabakat mekanizmasına geçişine çevirmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ana akım medya dikkatini Bitcoin’e çevirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!