Solana geliştiricisi Coral 20 milyon dolar yatırım aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana’nın ekosistem geliştiricisi Coral, kriptonun en büyük girişim fonlarından bazılarının desteğiyle finansman turunu 20 milyon dolar ile kapattı. Coral, böylelikle bu ay yeni interaktif cüzdanını başlatmak için zemin hazırlamış oldu.  

Coral bugün yaptığı açıklamada, Multicoin Capital, Anagram, K5 Global ve diğer yatırımcıların ek katılımlarıyla birlikte, finansman turunun FTX Ventures ve Jump Capital tarafından ortaklaşa yönetildiğini açıkladı. Coral, topladığı fonları dahili kapasiteyi oluşturmak ve en iyi ürünü olan Backpack’i başlatmak için kullanacağını söyledi. 

Bacpack’in uygulanabilir NFT’ler ve xNFT’ler aracılığıyla “yerel kripto deneyimleri” sunan bir interaktif cüzdan olduğu söyleniyor. Coral, xNFT’lerin popüler Çin mesajlaşma uygulaması olan WeChat’in sunduğu mini programlarıyla benzerlik gösterdiğini açıkladı. xNFT’ler, ayrıca uygulamalara, oyunlara veya blokzincir üzerinde oluşturulmuş varlıklara bir geçit sağlıyor. 

28 Eylül Çarşamba günü, Backpack, Discord üyelerine öncelikli erişim sağlanarak, özel beta sürümünde kullanıma sunuldu. Bununla birlikte Coral, Solana’daki en büyük 10 projeden çoğunun, Backpack üzerinde halihazırda aktif gelişim projeleri olduğunu iddia etti. 

Solana is the 2nd network after Ethereum to feel the strain under the weight of NFT transactions over the weekend with the blockchain going dark due to bots trying to mint them. https://t.co/bBeaW8Mwt9

— Cointelegraph (@Cointelegraph) May 2, 2022

Geliştiricilere akıllı sözleşmeler sunmak için daha uygun araçlar sağlayan ve Solana’da etkin olan Coral, ağın Anchor geliştirme çerçevesinin yaratıcısıdır. Coral’ın kurucusu Armani Ferrante ise, hedefinin “Backpack’i, Solana ekosisteminin varsayılan geçidi” yapmak olduğunu söyledi. 

Related: Microsoft, Avalanche, Polygon join $20M funding of Web3 automation startup

Solana, sürekli tekrarlanan ağ kesintileri ile mücadele etmesine rağmen, faaliyetleri konusunda etkin kalmaya devam ediyor. Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere, Solana’nın günlük işlemleri, ikinci çeyrekte Ethereum’u solladı. Nansen tarafından yayımlanan veriler göre, Solana’nın günlük işlemlerinin nisan ve haziran aylarında tutarlı bir şekilde artış gösterdi. İkinci çeyreğin sonunda ise Solana, günlük 40 milyon işleme ulaşmış oldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Solana geliştiricisi Coral 20 milyon dolar yatırım aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!