Cardano Vasil Hard Fork için Son Rötuşlar

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano Blockhain ağı, verimi, işlem hızı ve ücretlerini önemli ölçüde etkileyecek bir bir güncelleme üzerinde uzun zamandır çalışıyor. Vasil olarak adlandırılan bu kritik yükseltme, geç kalması sebebiyle sık sık eleştirilirlen son demlerine gelmiş durumda. Öyle ki Cardano’nun arkasındaki Inpu Output’un CEO’su Charles Hoskinson, hard fork talebinin topluluğa gönderildiğini ve başarıyla kabul edildiğini Paylaştı. Ek olarak Vasil hard fork uygulamasının artık son aşamasına girdiğini duyurdu.

Cardano Vasil Hard Fork için Son Aşamaya Girildi

Cardano Blockchain ağı için en önemli yükseltmelerden biri olan Vasil’in, işlem ücretlerinde, DeFi uygulamanın ölçeklenebilirliğinde ve işlemlerin hızında önemli bir atılım yapması bekleniyor. Bu yükseltme ile birlikte üst düzey uygulamalara, GameFi’a ve benzeri ağır yük gerektiren işlemlere daha dayanıklı hâle gelecek olan Cardano, uzun bir zamandır bu yükseltme üzerinde çalışıyor.

Vasil yükseltmesi ile birlikte ağ, ek CIP mekanizmaları, Genişletilmiş Harcanmamış İşlem Çıktıları (UTXO) desteği ve Hydra entegrasyonuna sahip olacak. Vasil’de önerilen CIP’ler, Plutus akıllı sözleşme dilinin kullanılabilirliğini ve kapasitesini geliştirmeye odaklanıyor.

İlginizi çekebilir: Vietnamlı Kripto Madencileri Merge Sonrası Boşluğa Düştü

Bunlara ek olarak CIP 40 yükseltmesi, Cardano’nun (ADA) DDoS korumasını artırmayı ve kullanıcıları muhtemel ADA teminatlarındaki hatalardan korumayı amaçlıyor.

Güvenlik alanında da önemli yükseltmeler içeren bu yükseltme, beraberinde EUTXO modeli ise sistem arızaları yaşamadan birçok işlemin ele alınması için güvenli ve esnek bir ortam sunuyor.

Son olarak Cardano Vasil yükseltmesinin 22 Eylül’de yapılmasının planlandığını belirtelim. 

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Cardano Vasil Hard Fork için Son Rötuşlar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!