Kyoto Üniversitesi, Yapay Zekayla Budizm’i Metaverse’e Taşıdı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse’ün ana akım haline gelmesiyle beraber farklı kurumların sanal ortama girmesi hızlanmıştır. Son açıklamalarla beraber Kyoto Üniversitesi Toplumun Geleceği Enstitüsü, Teraverse adlı sanal bir ekosistem inşa ediyor. Teraverse Budizm’i sanal dünyaya getirmeyi amaçlamaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Kyoto Üniversitesi Teraverse Sanal Dünyasını Duyurdu!

Raporlara göre Kyoto Üniversitesi, Teraverse Inc ile ortaklaşa Budizm merkezli bir sanal deneyim inşa etmektedir. Yeni sanal alan Teraverse, Budizm’i dijital arenaya entegre etmek için özel olarak geliştiriliyor. İsimi vurgulamak gerekirse, Japonca’da ‘tera’ bir Budist tapınağını ifade etmektedir. Geliştiricilere göre bu, fiziksel dünyanın zaman ve mekan gibi sınırlamalarını ortadan kaldıracaktır.

Teraverse kullanıcıların yüzleri için kullanabilecekleri ve yaratabilecekleri farklı şekil ve boyutlarda avatarlar içerecektir. Ayrıca Traverse, bir Tera Platform AR olan Buddhabot biçimindeki dijital bilgiler için bir alan olarak tanımlanmaktadır. Buddhabot, Budist kutsal metinleri olan sanal gerçeklikle çalışan (AR) bir sistemdir. Tavsiye isteyen kullanıcılar, sorularını Buddha’nın gerçek öğretilerine dayanarak cevaplayacak olan Buddhabot’a danışmaktadır.

Sonuç olarak, Teraverse ve Tera Platform AR sürüm 1.0, geleneksel bilgi ve bilimi tek bir sisteme bağlamak için yeni yöntemlerden biri olacak. Ancak Teraverse ve Tera Platform AR, hala geliştirme aşamasında olan prototip halindedir. Üniversitenin Profesörü Kumagai, toplumun daha önce hiç olmadığı kadar çeşitlendiğini belirtti. Ayrıca bu projenin sorunlu zihinleri yatıştırmayı amaçladığını sözlerine ekledi. Buna ek olarak girişim, ‘ilerideki problemleri yöneten insanlara umut, keyif ve şifa sağlayacaktır’ dedi.

Metaverse ve Din

Teknoloji markaları Metaverse’e yatırım yapmaya devam ettikçe, inanç grupları insan faaliyetlerinin tüm segmentlerini barındıracak büyük tasarımın bir parçası haline gelmektedir. Günümüzde hemen hemen tüm sosyal toplantılarda insan etkileşimi sanal alana entegre edilmektedir. İnanç temelli kuruluşlar yıllardır insanları bir çatı altında toplamak için Facebook gibi sosyal platformlarını kullanmaktadırlar. Şimdi de Metaverse’ün dini ortamlar için kullanılabileceği tartışılmaktadır.

Meta, dini sanal dünyaya entegre etme isteğinin ön saflarında yer almaktadır. Bu, genişletilmiş büyümeyi elde etmek için Metaverse’e geçen kurumların daha önemli bir eğilimini yansıtmaktadır. Bununla birlikte, bazı insanlar, Metaverse’te dini organizasyonları barındıran teknoloji firmalarının arkasındaki nedenin kar odaklı olacağını savunmaktadır. Bu, Meta’nın neden kiliselerin ve camilerin dini etkinliklerini platformunda barındırmasını istediğinin önemini açıklamaktadır. Şu anda toplantılar için Metaverse kullanan birkaç dini topluluk bulunmaktadır. Ayrıca, özellikle kiliselerde COVID-19 döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında çevrimiçi bir varlığa sahip olma baskısı zirveye ulaştı. Bununla birlikte, sanal kiliseler hiçbir şekilde yakın zamanda yüz yüze cemaatin yerini alabilecek popülerlikte görünmemektedir. Olumlu yanlarına rağmen, birçok dini kuruluş ibadetlerini sanal ekosistemde barındırma fırsatları konusunda şüpheci yaklaşmaktadır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kyoto Üniversitesi, Yapay Zekayla Budizm’i Metaverse’e Taşıdı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!