Ethereum Merge Gerçekleşti! Yatırımcıları Neler Bekliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcıların yıllardır heyecanla beklediği Ethereum Merge (birleştirme) güncellemesi gerçekleşti. Gerçekleşen Merge güncellemesiyle ile Ethereum ağı, Proof of Stake sistemine geçiş yapmıştır. Bugün gerçekleşen birleştirmeyle beraber Ethereum çalışma prensibi olarak, Proof of Work’ten (iş kanıtı) Proof of Stake’e (hisse kanıtı) geçiş yaptı. Bu yazımızda NFXhaber olarak, Ethereum Merge nedir, PoW ve Pos arasında ki farklar nelerdir ve Pos ile yatırımcıları neler bekliyor sorularına yanıt vereceğiz.

Ethereum Merge Nedir?

Ethereum ağı ile PoW paralel olarak çalışmasıyla PoS tarafından güvence altına alınmaktadır. Bu iki sistemin bir araya gelmesiyle beraber Merge gerçekleşmiştir. Birleştirme, Ethereum Blockchain’in PoW’dan PoS’a geçişini temsil etmektedir. Proof of Work, işlemleri doğrulamak ve Blockchain’deki yeni blokları madenciler için hesaplama gücünü kullanmaktaydı. Ancak geçişi tamamlanan PoS mekanizması, doğrulama ve güvenlik açısından aynı sonuçları daha kolay elde etmeyi sağlayacaktır. Ayrıca enerji maliyetlerin de büyük bir düşüş yaşanması beklenmektedir. Enerji maliyetlerinin düşmesi yoğun madenciliğe olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır. Ayrıca Ethereum’un hedefleri arasında olan daha fazla ölçeklenebilirlik, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi ideallere daha uygundur.

Proof of Work ile Proof of Stake Arasındaki Farklar

En çok Bitcoin ağında görülen Proof of Work, işlemci gücü ve hesaplamalardan faydalanmaktadır. Ancak Proof of Stake tam olarak varlık sahipliğine odaklanır. Proof of Stake ile yatırımcıların karşısına yeni bir model çıkmaktadır. Bu da gelirden pay alma sistemidir. Sistem kullanıcıların varlıklarını kilitlemesiyle kullanılabilir hale gelmektedir. Kilitlenen varlıklar kilidi kaldırılana kadar cüzdana müdahale edilememektedir. Bununla beraber varlıklar kullanıcının hissesi olarak ağda işaretlenmektedir. Kısacası, Proof of Stake protokolü, kullanıcıların işlem onaylayarak gelirden pay almasını sağlayacaktır. Kişiler, bu yöntem ile doğrulayıcı olarak işlemleri gerçekleştirecektir. Ayrıca zincirde yeni bloklar oluşturacaktır.

Proof of Stake ile Yatırımcıları Neler Bekliyor?

Güncellemenin gerçekleşmesiyle beraber yatırımcılar, neler olacağını araştırmaya başladı. Proof of Stake ile gerçekleşecek olan en önemli değişiklik artık Ethereum madenciliğinin yapılamayacak olmasıdır. Ethereum bu özelliği ile birlikte madenci satışlarının büyük ölçüde önüne geçecektir. Pos sistemine geçen Ethereum bugüne kadar ki Pos sistemini kullanan en büyük Blockchain olarak göze çarpıyor. Ethereum PoS güncellemesiyle beraber, yatırımcıların yatırımları için ekstra bir şey yapmasına gerek yoktur. Yatırımlar güvenli bir şekilde saklanmaya devam edilmektedir.

Yatırımcıların stake olarak kullandığı ETH’ler güncellemelerden etkilenmeyecektir. Bundan dolayı stake olarak tahsis edilen ETH’ler ile ilgili herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur. Stake işlemi, öncesinde devam ettiği gibi güncelleme sonrasında da devam etmektedir. PoS, kullanıcıların yeterli miktarda ETH’yi stake etmesiyle doğrulayıcıları etkinleştiren temel mekanizma olarak bilinmektedir. Ayrıca kullanıcıların Ethereum’da doğrulayıcı olmak için 32 ETH stake etmeleri gerekiyor. Doğrulayıcılar blok oluşturmak için rastgele seçilecektir. Seçilen doğrulayıcılar, blokları kontrol etmek ve onaylamaktan sorumlu olacaklardır.

Yeni stake mekanizması merkeziyetsizdir. Bu olay katılımın artmasına olanak sağlayacaktır. Ancak daha fazla doğrulayıcı PoW’un aksine daha fazla gelir anlamına gelmemektedir. Stake etme, güvenli parçalama olanağı sağlamaktadır. Parça zincirleri, Ethereum’un aynı anda birden fazla blok oluşturmasına olanak sağlayacaktır. Ayrıca bu da direk olarak işlem hacmini artıracaktır. Bir PoS sisteminde ağı parçalamak, ağın belli oranda harcayacağı gücü düşürür. Son olarak PoS, PoW’a göre yeni bir sistemdir. Geliştirilmesi gereken yüzlerce problemle karşılaşılabilir. Ayrıca PoW’a göre daha az kullanılmaktadır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum Merge Gerçekleşti! Yatırımcıları Neler Bekliyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!