Vitalik Buterin’i taklit eden dolandırıcıların sayısı Merge’e doğru artışta

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merge’e duyulan ilgi ve heyecan, Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin’i taklit ederek yatırımcıları kandırmak için doğrulanmış Twitter hesaplarını kullanan dolandırıcıları da harekete geçirdi.

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk dahil önde gelen bir çok girişimci, Twitter’ın en büyük sorunu olan botlara birçok kez dikkat çekmeye çalıştı. Ne var ki dolandırıcılar, mavi tikli profilleri kullanarak dolandırıcılıkta adeta vites artırdı.

Vitalik Buterin’i taklit ederek oltalama saldırısı girişiminde bulunan sahte fakat mavi tikli hesaplar. Kaynak: Twitter

Cointelegraph, Buterin’in fotoğrafını ve adını kullanarak kendisini taklit eden altının üzerinde doğrulanmış Twitter hesabı tespit etti. Söz konusu hesaplar, çoğunlukla sahte Ether (ETH) hediyelerinin reklamını yapıyor ve yatırımcıları yanlış yönlendirerek kripto cüzdanlarına erişmeye çalışıyor.

Sahte hesapları tespit etmenin en kolay yolu, @ ile başlayan kullanıcı adlarına dikkat etmek. Son dönemde özellikle de Binance CEO Changpeng Zhao’yu taklit eden hesap sayısında artış gözlendi. Bunun ardından Elon Musk, soruna aşağıdaki gönderiyle dikkat çekmeye çalıştı.

And 90% of my comments are bots pic.twitter.com/A7RKyNJZoR

— Elon Musk (@elonmusk) September 5, 2022

Dolandırıcıların zaman zaman Ethereum Vakfı’nı da taklit ettiği oluyor ve kitleler arasında güven kazanmaya çalışıyorlar. Kötü oyuncular, özellikle de yükseliş dönemlerinde veya güncelleme gibi önemli olaylar sırasında yatırımcıları gafil avlıyor.

Google da Merge için yatırımcılar kadar heyecanlı gözüküyor. Arama motorunda ilgili terimleri arayanlar, Merge’e kalan süreyi gösteren bir sayaç ile karşılaşıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Vitalik Buterin’i taklit eden dolandırıcıların sayısı Merge’e doğru artışta
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!