Metaverse, 2030 yılına kadar 679 milyar dolarlık bir endüstri olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Everest Group tarafından yapılan yeni bir çalışma, ‘metaverse’ün 2030 yılına kadar 679 milyar dolarlık bir endüstri olacağını öngörüyor. Fakat uzmanlar, yaşanan hızlı büyümenin pazara ilişkin bazı riskleri de beraberinde getirebileceği konusunda kullanıcıları uyarıyor. Bu riskler arasında; kullanıcı güvenliği, artan kötüye kullanım, sakıncalı içeriklerin yaygınlaşması ve dolandırıcılık faaliyetlerinin artış göstermesi yer alıyor. Bu nedenle şirketlerin; gelecek yıllarda dijital varlıkların güvenliğinden emin olma, veri güvenliğini yönetme ve çevrim içi avatarların kötüye kullanımını önlemeye yönelik çalışmalar yürütmesi bekleniyor.  

Tüm bu zorlukların üstesinden gelmek için işletmelerin akademisyenler, kanun yapıcılar, düzenleyiciler ve güvenlik hizmeti sağlayıcıları ile iş birliği içerisinde çalışması gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar ayrıca, ‘metaverse’ için iş stratejileri geliştirilirken güvenliğin en önemli hususlar arasında olması gerektiğine dikkat çekiyor. ‘Metaverse’e yönelik stratejiler geliştiren kuruluşlara, bu sanal dünyaya özgü durum ve senaryoları ele almaları tavsiye ediliyor. Bu sayede, kullanıcılar için sürükleyici ve güvenli bir ‘metaverse’ deneyiminin hayata geçirilebileceği dile getiriliyor.  

‘Metaverse’ün; beraberinde getirdiği riskler dışında, işletmelere sayısız fırsatlar sunduğunun da altı çiziliyor.  

Metaverse, pek çok teknoloji devinden yatırım aldı

Diğer yandan; ‘metaverse’, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerinin kullanımıyla oluşturulan sürükleyici bir sanal dünya olarak tanımlanıyor. Özellikle son dönemlerde ciddi bir popülarite yakalayan bu sanal dünyada, kullanıcılar üç boyutlu avatarlar kullanarak diğer kullanıcılarla etkileşime girebiliyor. ‘Metaverse’, kullanıcılara kripto dünyası ve NFT’lere ilişkin de pek çok fırsat sunuyor. ‘Metaverse’ün; şu ana kadar Google, Meta, Microsoft ve NVIDIA gibi birçok teknoloji devinden yatırım aldığı biliniyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Metaverse, 2030 yılına kadar 679 milyar dolarlık bir endüstri olacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!