Ethereum Name Service eth.link Domain Satıcılarına Dava Açtı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Name Service (ENS) ana şirketi olan True Names LTD eth.link alan adının satışını yapan firmalara dava açacağını bildirdi. Ayrıca bu kapsamda GoDaddy’e özel bir dava girişimi olduğunu açıkladı. Geçen hafta ABD’de açılan dava, eth.link’in adını 4 Eylül’de 851.919 dolara satın alan DeFi şirketi Manifold Finance’in satışını durdurmayı hedeflemektedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Ethereum Name Service GoDaddy’e Dava Açtı!

Arizona eyaletinde gerçekleştirilen dava, Virgil Griffith’in eski alan adını alma konusunda ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne sermektedir. Ancak olay bilinenin aksine çok daha karmaşıktır. GoDaddy, alan adının süresinin dolduğunu iddia etmektedir. Ayrıca böyle bu durum doğrultusunda hareket ettiklerini belirtmektedir. Bu gibi durumlarda alan adı kayıt havuzu aracılığıyla yeniden satışa sunulmaktadır. Bu durumun 5 Eylül’de gerçekleştiği iddia edilmektedir..

GoDaddy 25 Ağustos’ta 5 Eylül’den itibaren eth.link alan adının kullanım süresinin sona erdiğini açıklamıştır. Özellikle bu konu hakkında birçok söylenti bulunmaktadır. Söylentilerin en güçlüsü de GoDaddy’in eth.lnk’i başka bir kayıt defterine kaydetmiş olduğudur. Ayrıca bu kayıt defterinin Dynadot LLC olduğu bildirilmiştir. İddia Godaddt’nin bu yöntem aracılığıyla eth.link’i tekrardan açık arttırmaya sunduğunu belirtmektedir.

ENS Olayı Nasıl Gelişti?

4 Eylül’de Manifold Finance (@foldfinance) tweet attı. Tweet’te ‘eth.link az önce bizim tarafımızdan satın alınmıştır. Mülkiyet devri tamamlandıktan sonra hizmetler geri yüklenecektir’ yazdı. ENS geliştiricilerinden lider Nick.eth, duyuru karşısında tepki verdi. Tepkisinde ‘Nasıl? Ayrıca henüz süresi dolmadı. Dahası bir siteye teklif verdiniz mi? Bana bir DM göndermek ister misin?’ yazdı. Davanın duyurulmasını takiben ENS ve GoDaddy arasında devam eden haftalarda bundan sonra ne olacağı henüz belli değildir. Halihazırda Manifold Finance, eth.link alan adının yeni sahibi olarak tanımlanmıştır. Ayrıca şu an itibariyle satışın yasallığını sağlamak Arizona hukuk sistemine bağlı olacaktır.

Eth.link’in Önemi!

Eth.link alan adı, eth.link alan adları ekosisteminin ana bileşenidir. Ayrıca ayrılamaz bir parçasıdır. Geliştiricisi Virgil Griffirh, bu alan adını ‘özel bir hizmet’ için yarattığını açıklamıştır. Bu alan adları temel olarak, Web2 alan adı (DNS) sistemine bir bağlantı sağlamaktadır. Dolayısıyla alan adı görevi görmektedir. Şu anda eth.link kullanan kullanıcılar mevcut hizmet durumu hakkında bir mesaj görmektedir. Ayrıca site içerisinde Manifold Finance’in web sitesine bağlantı bulmak mümkündür. Yakın zamanda görülecek davayla beraber sistemi neler beklediği yavaş yavaş açıklığa kavuşacaktır.

Eth.link alan adı oldukça önemlidir. Bu sebeple bu olay ilerleyen zamanı etkileyecek bir davaya tanıklık edecektir. Bir şekilde uzlaşmamaları durumunda kullanıcıların ne şekilde etkileneceği merak konusudur. Ayrıca piyasa değeri olarak ilerleyen zaman da bu dava olumlu ya da olumsuz bir şekilde etki edebilir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum Name Service eth.link Domain Satıcılarına Dava Açtı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!