Dogecoin’in kurucu ortağından Elon Musk’a veto

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dogecoin’in kurucu ortağı Jackson Palmer, yakın zamanda Business Insider’a verdiği bir röportajda sık sık kripto para birimlerine ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen Elon Musk ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tesla CEO’sunun konuşmaya değer olmadığını ima eden Palmer, Musk’ın kendi varlıklarını güçlendirmek için kripto para topluluklarını suistimal ettiğini dile getirdi.  

Aktarılan detaylara göre; ikili, en son Twitter üzerinden sert bir tartışmaya girmişti. Tartışmada Palmer, Musk’ın kodlama becerilerinin zayıf olduğuna işaret etmişti. Buna karşılık Musk, Palmer’ın esasen Dogecoin kodlarının tek bir satırını bile yazmadığını belirtmişti. Bunun üzerine Palmer, Musk’ın hayranlarından gelen sert eleştirilere maruz kalmıştı. Dogecoin’in kurucu ortağı, Musk ile yaptığı tartışmayı “insanları ayıltan bir olay” olarak tanımlamıştı. Palmer ayrıca, Tesla CEO’sunun kendisi için adanmış ve son derece tutkulu bir hayran ordusu kurduğunu da sözlerine eklemişti.  

Musk ve şirketleri, Dogecoin ile ilgili bir davanın ana davalısı olmuştu

Öte yandan; Musk, 2021’de Dogecoin’e ilişkin yaptığı paylaşımlar nedeniyle popüler kripto para biriminin sık sık değer kazanmasına yol açtı. Dünyaca ünlü CEO, bu nedenle 258 milyar dolarlık bir davanın da ana davalısı oldu. Söz konusu davada Musk, Dogecoin’i desteklemek ve değerini artırmak için saadet zinciri oluşturmakla suçlanıyordu. Manhattan Federal Mahkemesi’ne sunulan dava dosyasında; Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve tünel inşaatı şirketi The Boring Company’nin de adı geçiyordu.   

Dava dosyası, Elon Musk ve şirketlerinin Dogecoin’in fiyatını kasıtlı olarak artırdığını iddia ediyordu. 2 yıllık bir süre içerisinde yüzde 36 binden fazla değer kazanan Dogecoin, daha sonra ani bir düşüş yaşayarak yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Elon Musk ise bir Twitter paylaşımında mümkün olan her yerde Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini dile getirmişti.     

Palmer, daha önce Elon Musk’ın dolandırıcı olduğunu da söylemişti

Paylaşılan diğer bilgilere göre; yeni açıklama, Palmer’ın Elon Musk hakkında yaptığı önceki açıklamalara bir yenisini daha ekledi. Bu yılın mayıs ayı sonlarında da Palmer, Elon Musk’ın insanları kandırdığına ve bir dolandırıcı olduğuna işaret etmişti. Dogecoin kurucusu ayrıca, Musk’ın bilgiliymiş gibi davrandığını ve beyan ettiği kadar yüksek bilgiye sahip olmadığını dile getirmişti. 

Diğer yandan; Elon Musk, geçen yıl Tesla’nın kıyafet, çanta, anahtarlık ve aksesuar gibi yan ürünlerinde Dogecoin ile ödeme kabul etmesinin önünü açmıştı. Musk, kısa bir süre önce SpaceX’in de şapka, çanta, anahtarlık ve poster gibi ticari ürünlerinde Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağını açıklamıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Dogecoin’in kurucu ortağından Elon Musk’a veto
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!