MicroStrategy, Bitcoin satın almak için 500 milyon dolarlık hisse senedi satacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in (BTC) en büyük kurumsal yatırımcısı MicroStrategy, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan başvuruya göre, Cowen and Company ve BTIG adlı iki şirket ile toplamda 500 milyon dolar A tipi hissesini satmak üzere anlaşma imzaladı.

BTC destekçisi Michael Saylor tarafından kurulan MicroStrategy, geçtiğimiz yıllarda yaptığı toplam 3,997 milyar dolar yatırım ile yaklaşık 129.699 BTC biriktirdi. İş zekası yazılım şirketi, piyasa koşullarındaki belirsizliğe rağmen, şirket hisselerini satarak BTC satın alma misyonunu sürdürüyor. Başvuruda şöyle doğrulandı:

“Bu belge kapsamında arz edilecek tüm A tipi adi hisse satışlarından elde edilen net geliri, Bitcoin satın almak gibi genel kurumsal amaçlar doğrultusunda kullanmayı planlıyoruz -ilgili ek belgede aksi belirtilmediği sürece-.”

Dipten satın almak MicroStrategy için çok önemli, çünkü şirketin BTC rezerv değeri, Bitcoin Treasuries verilerine göre 2,8 milyar dolara yaklaşarak 1 milyar doların üzerinde zarara yol açtı.

MicroStrategy’nin SEC başvurusundan alıntı. Kaynak: SEC.gov

Aynı gün içerisinde BTC/USD paritesi de harekete geçti. Bitcoin, Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre 21.500 dolara ulaştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
MicroStrategy, Bitcoin satın almak için 500 milyon dolarlık hisse senedi satacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!