Elon Musk’ın Yüz Milyarlarca Dolarlık Dogecoin (DOGE) Davasına Yeni Gelişme

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dogecoin fiyatını manipüle etmekle suçlanan Elon Musk’ın 258 milyar dolarlık davası genişletildi. Davaya yeni davacılar ve davalılar eklendi.

Elon Musk’ın Dogecoin fiyatını manipüle etmek suçlamasıyla devam eden 258 milyar dolarlık davasına yedi yeni yatırımcı davacı olarak ve içerisinde Elon Musk’ın ünlü şirketi Boring Company’nin de bulunduğu altı yeni taraf davalı olarak dahil edildi.

7 Eylül tarihinde Manhattan Federal Mahkemesine sunulan değiştirilmiş bir şikayete göre, Elon Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla, uzay taşımacılığı şirketi Space X, Boring Company, Dogecoin Vakfı, Doge Army ve davalı diğer taraflar Dogecoin’in fiyatını manipüle ederek %36.000’den fazla arttırdıktan sonra düşmesine izin verdi. Şikayette, sanıkların Dogecoin’in finansal bir değer ifade etmediğini yalnızca pazarlamaya bağlı değer artışı yaşadığını bildiklerini ve kaybeden diğer yatırımcılara rağmen on milyarlarca dolar kar elde etmek için bu bilgiyi kamu ile paylaşmadıkları iddiaları yer aldı.

Haziran ayında açılan davadan sonra Elon Musk, Dogecoin’e verdiği desteğin devam edeceğini açıklamıştı. Daha sonrasında 2022 yılının ikinci çeyreği içerisinde yaşanılan finansal sıkışıklıktan dolayı Tesla rezervlerinde bulunan Bitcoinleri satmasına rağmen Dogecoinleri rezervlerinden çıkarmamıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Elon Musk’ın Yüz Milyarlarca Dolarlık Dogecoin (DOGE) Davasına Yeni Gelişme
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!