Ford, Metaverse ve NFT dünyasına adım atıyor. ABD merkezli bir otomobil devi olan Ford, NFT’ler ve metaverse’ler için ticari marka başvuruları sundu.
Devasa otomobil üreticisi, ticari markalarının her biri için 19 ayrı ticari marka tescili sundu.
Michigan merkezli otomobil şirketi, otomobillerinin, kamyonlarının, kamyonetlerinin ve kıyafetlerinin sanal versiyonlarını sağlamak istiyor.
Ford ayrıca çevrimiçi işletmeler kurmak için NFT’leri kullanmayı planlıyor.
Güney Kore’deki büyük bir otomobil üreticisi olan Hyundai, NFT’ler ve metaverse’ler için ticari marka başvuruları yaptı. Uygulamalar, ayakkabı, gözlük ve spor ekipmanı dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesini kapsıyordu.
Mercedes-Benz, Lamborghini ve Bentley gibi büyük otomobil üreticileri de bu trendde Hyundai’ye katılarak kendi NFT koleksiyonlarını yayınladı.
Metaverse geçen ay lüks üretici W Motors’a da açıldı.
Metaverse platformu The Sandbox ile bu haftanın başlarında, Fransız merkezli Renault yan kuruluşu Renault Korea da sanal otomobiller üretti.
Başka bir otomobil üreticisi olan Alfa Romeo, bakımı takip etmek için modellerine NFT’leri ekledi.
Metaverse ve NFT, otomobil üreticilerinin dikkatini hızla çekiyor.
NFT otomobillerinin gerçek otomobillerden daha pahalı olduğu konusu hala tartışmaya açık.
Vanarama’nın yayınladığı bir araştırmaya göre, NFT meraklıları sanal araçlara gerçek araçlardan daha fazla para harcamaya istekli görünüyor. Nissan GT-R aracının NFT’si, gerçek aracın fiyatının on katı olan 2.3 milyon dolara satıldı.
Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz