Fidelity, Metaverse ETF’yi Tanıttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım çözümleri sağlayıcılarından biri olan Fidelity International, borsa yatırım fonları (ETF) yelpazesine beş yeni ürün eklediğini açıkladı. Firma, ETF ürünlerinin bir parçası olarak sanal ekosistem genişlemesine devam etmek için bir Metaverse ETF’yi tanıttı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Metaverse ETF

Metaverse teriminin tanınırlığının artması, kullanıcılar için yeni dijital finansal ürünleri beraberinde getirdi. ETF, yatırımcıların sanal ekosisteme girmelerini sağlayan bir finansal hizmettir. Ayrıca, Metaverse ETF’leri, Metaverse’te ürün sağlayan küresel olarak listelenen menkul kıymetlere yatırılan fonlar olarak bilinmektedir. Bu ürünler, Metaverse’ün altyapılarını ve araçlarını destekleyen ürünlerdir. Metaverse ETF, sanal ortama erişimi sağlayan, hızla büyüyen bir dijital finansal varlıktır.

Metaverse temalı ETF’ler artık yatırımcıların ve ihraççıların da ilgisini çekmektedir. Ürün için artan bir talep var ve uzmanlar, Metaverse faaliyetlerinden elde edilen gelirin önümüzdeki birkaç yıl içinde muhtemelen 1 trilyon doları aşacağını tahmin ediyor. Ayrıca, Metaverse temalı ETF’ler birkaç kategoriye ayrılmaktadır. Bazı kullanıcılar konsol oyunlarına odaklanırken, diğerleri merkezi olmayan finans (DeFi) ve Blockchain ile ilgilenmektedir. Metaverse pazarı büyüdükçe, markalar da dijital alana girmeye devam etmektedir. Ayrıca önde gelen markaların mücadeleye katılmasıyla Metaverse ETF, kuruluşlar için uzun vadeli yatırım hamleleri sağlamak için bir araç olarak hizmet etmeye başlamıştır. Yatırımcılar, yatırımlarını çeşitlendirerek riskleri en aza indirmek istemektedir. Bununla beraber yatırımcılar, genişleyen Metaverse pazarından yararlanmaktadır.

Fidelity Metaverse ETF

Yatırım yöneticisi, yeni başlatılan beş ETF temasının dijital sağlık ve Metaverse, bulut bilişim, temiz enerji, elektrikli araçlar ve geleceğin ulaşımını içerdiğini açıkladı. Ayrıca, tüm ETF’ler uzun vadeli yapısal trendleri göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Daha da önemlisi, ETF’ler şirketin sürdürülebilirlik girişimine yönelik olduğu açıklandı. Firmanın açıklamasına göre ETF’lerin, gerekli sürdürülebilir özelliklerini için düşünülen yüzde 50’lik bir endeks bileşeni bulunmaktadır. Yeni piyasaya sürülen tüm ürünlerde yüzde 0,50 oranında ücret alınacağı belirtildi. Ayrıca, tüm ETF’lerin Londra Menkul Kıymetler Borsası, SIX İsviçre Borsası ve Deutsche Börse XETRA’da listelenmiştir. Bu arada Fidelity, Borsa Italiana’daki listelemenin bu ay için planlandığını belirtmiştir.

Firma ilk Metaverse ETF’sini Nisan 2022’de piyasaya sürmüştür. Ayrıca en tanınmış sahiplerinden bazıları Tencent, Apple, Alphabet, Nintendo ve Adobe’dir. Her biri, Fidelity’deki toplam ETF’lerin yüzde 4’ünden fazlasını oluşturmaktadır. Fidelity International’daki ETF’lerin başkanı Nick King’e göre yatırım, ülkeler arasında yatırım yapmak için yükselen trendlerden yararlanan uzun vadeli bir hamledir. Ayrıca istisnai yatırım kararları yoluyla küresel ekonominin itici güçlerini yakalamayı amaçlamaktadır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Fidelity, Metaverse ETF’yi Tanıttı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!