Can’t Be Evil NFT Lisansları Web3 Standartlarını Hızlandıracak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Andreessen Horowitz’in kripto girişimi a16z, özellikle NFT mülkiyeti ve telif hakkı konusundaki NFT girişimlerini hızlandırıyor. Bu kapsamda, NFT lisanslama yönergelerini yayınladılar. Can’t Be Evil lisansları, NFT’lerin yasal statüsünün belirsizliğini ele almayı amaçlamaktadır. Ayrıca A16z, bu lisansların Web3’te standardizasyonu teşvik edeceğini umuyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

A16z’nin Can’t Be Evil Lisansı

A16z, yaratıcılık için yasal bir çerçeve sağlamaya odaklanan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Creative Commons’tan esinlenmiştir. Bu kapsamda, NFT’lerin telif hakkı lisanslamasını özetleyen ücretsiz, herkese açık Can’t Be Evil lisansları yayınladı. Bu yönergelerle şirket, NFT mülkiyeti ve telif haklarıyla ilgili mevcut sorunları ele alacaktır. Ayrıca bunları herkes için erişilebilir ve anlaşılabilir bir çerçeveye yerleştirmeyi amaçlamaktadır. Şirket, Web3 endüstrisinde standardizasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor.

A16z’de Baş Hukuk Müşaviri ve Yerel Yönetim Başkanı Miles Jennings konuyla alakalı açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘şu anda NFT ekosisteminde önemli bir belirsizlik vardır. Ayrıca yasal riskler sıkıntı yaratmaktadır. Standardizasyon eksikliği NFT alıcılarının hangi haklara sahip olduklarını bilmelerini zorlaştırıyor. Ayrıca özelleştirilmiş lisanslar oluşturmak son derece pahalıdır. Tüm bunlar sektör üzerinde bir yük oluşturmaktadır’ dedi

Lisans kılavuzu altı tür hak sunmaktadır. Bunların ilk ikisi sırasıyla, Münhasır Ticari Haklar ve Münhasır Olmayan Ticari Haklardır. Ayrıca, Nefret Söylemi için Fesih, Kişisel Kullanım Lisansı, Nefret Söylemi için Fesihli Kişisel Kullanım Lisansı, CCO 1.0 Universal’dır. Ayrıca lisanslar olası eylemleri açıklayarak bu bölümler içine almaktadır. A16z, bu lisansların her proje için doğru olmayabileceğini, değişikliğe tabi olduğunu açıklamıştır. Aynı zamanda yaratıcılar tarafından geri alınamayacakları da belirtilmiştir.

Belgede, ‘lisansların, sağladıkları haklar geri alınamaz. Ayrıca içerik oluşturucuların bir lisansı gelecekte daha kısıtlayıcı bir lisansla değiştirerek potansiyel olarak yanıltıcı alıcıları önlemeyi amaçlıyor. Hukuk firmaları Latham & Watkins LLP ve DLA Piper LLP ile ortaklaşa oluşturulan açık kaynak lisansları, ABD telif hakkı yasasına dayanmaktadır’ yazılmıştır.

Projelerin tümü, lisansa doğrudan bir akıllı sözleşmeye başvurabilecektir. NFT yaratıcıları ve sahipleri, dijital koleksiyonları çevreleyen belirsizlik ve yasal çerçeve eksikliğinden şikayet etmektedir. Haziran ayında, ABD Senatosu’nun iki üyesi, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden NFT’ler ve fikri haklar ile ilgili bir çalışma yürütmesini talep etmiştir. Ayrıca, Birleşik Krallık’taki Yüksek Adalet Divanı, ilkinde, NFT’leri mayıs ayında bir NFT hırsızlık davasında mülk olarak tanımıştır. Bu durum dijital koleksiyonların yasal statüsü hakkında daha fazla tartışmaya yol açmıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Can’t Be Evil NFT Lisansları Web3 Standartlarını Hızlandıracak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!