Belarus Cumhurbaşkanının Pasaport Verileri NFT Hackerlarında!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendilerini Belarus Siber Partizanları olarak adlandıran bilgisayar korsanları, ülkenin Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko’ya ait olduğu iddia edilen pasaport verilerini çaldı. Ayrıca bu çaldıkları verileri NFT olarak bastı. Geçen yıl içerisinde Scorching Heat kampanyası kapsamında, grup tarafından benzer verilerin çalındığı açıklandı. Bu hareketin ardından OpenSea, hacker topluluğunun çalıntı pasaport olduklarını iddia etmesiyle NFT’leri listeden çıkardı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Cumhurbaşkanının Verilerileri NFT Oldu!

Bir Twitter ileti dizisiyle Siber Partizanlar açıklama yaptı. Açıklamada, ‘diktatörün bugün doğum günü var. Onun için onu mahvetmemize yardım edin! Sanat eserimizi bugün alın. Özel bir teklif verin. Parmaklıklar ardında olan #lukashenka için yeni bir Belarus pasaportu onu temsil edemez. Hala hayattayken bir an önce gerçekleşmesini sağlayın’ yazdılar. Ayrıca grup, ‘Minsk ve Moskova’daki kanlı rejimlerle’ savaşmayı planladıklarını açıkladılar. Hacker topluluğu geçmişte, biri Belarus demiryolu sistemine yönelik olmak üzere bir dizi iyi bilinen siber saldırının sorumluluğunu üstlenmiştir.

Açıklamalara göre örgüt, Beyaz Rusya’nın tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerini izleyen protestolara yanıt olarak Eylül 2020’de kurulmuştur. Ekip, teknoloji uzmanlarından oluşan Suprativ’i oluşturan hükümet karşıtı üç direniş hareketinden biridir. Geçen yılki ‘hot’ kampanyası kapsamında, grubun Belarus pasaport sistemini ve trafik polisi veri tabanını hackleyerek çok çeşitli hükümet verilerini ele geçirdiği iddia ediliyor. Belarus pasaportlarının yanı sıra, Belarus ve Ukrayna halkının diğer hainlerinin pasaportlarını da çaldıkları iddia edilmektedir. Ayrıca NFT satışından elde edilen tüm fonların Minsk ve Moskova’daki rejimleri hedef alma çalışmalarını desteklemek için kullanılacağını iddia ettiler.

OpenSea Harekete Tepki Verdi!

İnternet, Web2’den Web3’e geçiş yaparken, sansüre karşı dirençli olmak için doğuştan gelen bir özelliğe sahip olması gerekmektedir. Ancak, hack konuları daha derin konulardır. Hack grubu OpenSea’den bahsederek NFT koleksiyonunu listeden çıkardığını iddia etti. Şimdilik konu hakkında ek bir gelişme olmadığı için hükümetin bu konuda ne yapacağı merak konusudur.

Son zamanlarda artan hack olaylarına karşı şirketler önlemlerini sıklaştırmaya devam ediyor. Yeni politikalar geliştirerek, önlemlerin arttırılması hedeflenmektedir. Ancak yatırımcıların oltalama bağlantılarına tıklamaları işleri çok basitleştirmektedir. Yatırımcılar bağlantı linkleriyle özel bilgilerini ve yatırımlarını kaybetmeye devam etmektedir. Ayrıca hackerlar son dönemde sadece yatırımcılara değil şirketlere de saldırılar düzenliyorlar. Saldırılar sonucunda büyük hackler gerçekleşmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Belarus Cumhurbaşkanının Pasaport Verileri NFT Hackerlarında!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!