CEL fiyatı Celsius’un müşteri varlıklarını kısmen iade edeceğini duyurmasıyla %50 fırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CEL fiyatı, çatı şirketi Celsius Network’ün kilitli varlıkların bir kısmını müşterilere iade etme niyetini duyurmasının ardından neredeyse yüzde 50 fırladı.

Henüz satış baskısı yok

CEL, geçtiğimiz gün 1,15 dolara kadar geriledikten sonra, 2 Eylül’de günlük grafikte 1,67 dolara kadar yükseldi. Ne var ki, bu ralliye düşük hacmin eşlik etmesi, yatırımcıların yükselişin süreceğine pek de inanmadıklarını gösteriyor.

CEL/USD paritesinin günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

CEL fiyatında artış, Celsius Network’un iflas mahkemesine belirli saklama hesaplarında varlıklarını tutan müşterilerin dijital varlıklarının iadesi için başvurmasının ardından gerçekleşti.

Müşterilerin kripto paralarını protokole çeken Celsius, yatırılan varlıklar için ağız sulandıran kârlar vadediyordu. Ne var ki bu yılki ayı piyasası, Celsius’un bilançosunda 2,85 milyar dolar açığa yol açınca, protokol de çekim işlemlerini durdurmak zorunda kaldı ve 1 milyondan fazla hesabın milyarlarca doları kilitli kaldı. DeFi protokolü, temmuz ayında iflas başvurusunda bulundu.

CEL fiyatında %40 düşük riski

Celsius Network’un müşteri varlıklarını kısmen iade etme isteği, toplulukta hoş karşılandı. Ne var ki iade edilecek miktar, şirketin elinde bulunana kıyasla epey az bir oranı temsil ediyor.

#Celsius currently stating that those that were moved to custody 90 days before filing should be withheld. Custody is now $210m & they want to release $50m. They want to reserve the rest for clawbacks. They believe all earn funds belong to #Celsius OPINION This is illegal bank https://t.co/efGb3XPU2b

— Simon Dixon (Beware Impersonators) (@SimonDixonTwitt) September 1, 2022

Diğer yandan, Celsius’un faiz veren hesaplarında ise mahkeme belgelerine göre 10 Temmuz itibarıyla yaklaşık 4,2 milyar dolar değerinde kripto varlık bulmuyor. Yani CEL fiyatındaki yüzde 50 ralli, piyasadaki olumsuz göstergelere bakıldığında fazla uzamış gözüküyor.

Teknik açıdan CEL, eylül ayında sert bir düzeltme yaşama riski ile karşı karşıya.

Celsius token, dört saatlik grafikte ağustos sonundan beri “yükselen takoz” formasyonu oluşturuyor. Bu klasik formasyon, genellikle fiyat düşüşü ile sonuçlanıyor.

CEL/USD paritesinin yükselen takoz formasyonunu gösteren dört saatlik fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

CEL, şimdi ise takozun üst trend çizgisini, alt trend çizgisine geri çekilme için test ediyor. 1,34 dolarda bulunan alt trend çizgisi, son dönemlerde sağlam bir destek işlevi gördü. Dolayısıyla bu seviyenin altına kırılma satış baskısının yoğunlaşmasıyla sonuçlanabilir.

CEL’in 1,34 doların altına gerilemesi, yükselen takoz kırılması içinde zemin hazırlayacaktır. Teknik analizin kuralı gereği, böyle bir kırılma halinde tokenin aşağı yönde hedefi, takozun üst ve alt trend çizgileri arasındaki maksimum mesafenin kırılma noktasından itibaren hesaplanmasıyla bulunuyor.

Bir diğer deyişle CEL, eylül ayına kadar 0,87 dolara, yani güncel kurun yüzde 40 altına gerileyebilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
CEL fiyatı Celsius’un müşteri varlıklarını kısmen iade edeceğini duyurmasıyla %50 fırladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!